Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είναι αμετακίνητος στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα, το πρώτο από τα παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους σε τρία χρόνια, πέθανε λόγω ασφυξίας παραμένει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Αυτή τη φορά, στη νέα του ανάρτηση, ανεβάζει ένα σκίτσο για να δείξει πως προήλθαν τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού από την Πάτρα και πως αυτό, πέθανε από ασφυξία. Σημειώνει ότι τα τραύματα από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν είναι πλήρως συμβατά με ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της μικρής το 2019 αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που πλέον επανεξετάζεται και σε λίγες μέρες οι ιατροδικαστές Καρακούκης, Καλόγριας και Σπηλιοπούλου, θα συντάξουν το τελικό τους πόρισμα.
Όπως γράφει ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας.»
Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας #πατρα pic.twitter.com/ofqCZmPwL2
— Γρηγόρης Λέων (@grigorisleon) April 19, 2022
Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει η Πισπιρίγκου – Συνεχίζονται οι καταθέσεις
Την κατάθεση αίτησης αποφυλάκισης προανήγγειλε, για άλλη μία φορά, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως από την απάντηση που έδωσε το Νοσοκομείο Παίδων, όπου κατέληξε η Τζωρτζίνα, η κεταμίνη (το «όπλο» που χρησιμοποιήθηκε κατά τις Αρχές για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας) βρισκόταν στη φαρμακαποθήκη του νοσοκομείου σε 4 διαφορετικά σημεία, μεταξύ των οποίων και το «βαλιτσάκι» έκτακτης ανάγκης που βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την 9χρονη κοπέλα.
Πρόσθεσε, επίσης, μιλώντας κατόπιν εντολής της κατηγορουμένης, πως από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον υπολογιστή της Ρ. Πισπιρίγκου, η 33χρονη αναζήτησε στο Διαδίκτυο την ουσία «κεταμίνη» στις 30 Μαρτίου, αφού δηλαδή είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.
Ανακοίνωση
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως από το νοσοκομείο έχει εκδοθεί ανακοίνωση πως κανείς από τους γιατρούς δεν χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ενώ το ίδιο έχουν υποστηρίξει και όλοι οι γιατροί στις μέχρι στιγμής καταθέσεις τους στις Αρχές. Το ίδιο φέρεται να αναφέρεται στην ιατρική καρτέλα της 9χρονης, όπου σημειώνονται όλες οι ιατρικές πράξεις και τα φάρμακα που λάμβανε η νοσηλευόμενη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πάντως, που παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, σε τηλεφωνική της συνέντευξη σε εκπομπή του Mega υποστήριξε εκ νέου πως δεν είχε καμία εμπλοκή με τη χορήγηση κεταμίνης, ούτε μπορούσε να έχει πρόσβαση στη φαρμακευτική ουσία.
Οι εισαγγελείς
Παράλληλα, η έρευνα της Δικαιοσύνης για τους θανάτους των 3 παιδιών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένονται εξελίξεις σε εισαγγελικό επίπεδο αμέσως μετά το Πάσχα. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου συνεχίζουν να ερευνούν τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ιριδας, ενώ αναμένουν άμεσα τα πορίσματα από τους έμπειρους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά, ως προς τις αιτίες θανάτου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των νέων εκθέσεων, οι οποίες συντάσσονται με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Στην ανακρίτρια
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας, ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, κατέθεσαν χθες ακόμη 4 γιατροί και συγκεκριμένα από την Παιδιατρική Κλινική του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας. Μεταξύ αυτών, ήταν η διευθύντρια της Κλινικής, καθώς και η γιατρός που παρέλαβε την Τζωρτζίνα στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τη μητέρα της να περιγράφει σπασμούς, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα σαφής ως προς το τι συνέβαινε στο παιδί της.
Κλήσεις
Η δικαστική λειτουργός έχει καλέσει και σήμερα γιατρούς από το ίδιο νοσοκομείο, το οποίο ήταν το πρώτο στο οποίο νοσηλεύτηκε η 9χρονη, με τις καταθέσεις όλων να είναι σημαντικές, αφού μετά την εύρεση κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας, όλοι τους θα κληθούν να αναφέρουν όσα γνωρίζουν για το πώς μπορεί να χορηγήθηκε η φαρμακευτική ουσία και μάλιστα σε τόσο μεγάλες ποσότητες στο αίμα της αδικοχαμένης κοπέλας.
Ειδήσεις σήμερα
Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει η Πισπιρίγκου – Συνεχίζονται οι καταθέσεις
Moskva: Η ρωσική ναυαρχίδα «βυθίζει» το παραμύθι της Μόσχας [infographic]
Τραγωδία στην Π. Ράλλη: «Καταπλάκωσε τον οδηγό γιατί κόπηκαν σκουριασμένες μπάρες»