Πρόσθεσε, επίσης, μιλώντας κατόπιν εντολής της κατηγορουμένης, πως από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον υπολογιστή της Ρ. Πισπιρίγκου, η 33χρονη αναζήτησε στο Διαδίκτυο την ουσία «κεταμίνη» στις 30 Μαρτίου, αφού δηλαδή είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.
Ανακοίνωση
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως από το νοσοκομείο έχει εκδοθεί ανακοίνωση πως κανείς από τους γιατρούς δεν χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ενώ το ίδιο έχουν υποστηρίξει και όλοι οι γιατροί στις μέχρι στιγμής καταθέσεις τους στις Αρχές. Το ίδιο φέρεται να αναφέρεται στην ιατρική καρτέλα της 9χρονης, όπου σημειώνονται όλες οι ιατρικές πράξεις και τα φάρμακα που λάμβανε η νοσηλευόμενη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πάντως, που παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, σε τηλεφωνική της συνέντευξη σε εκπομπή του Mega υποστήριξε εκ νέου πως δεν είχε καμία εμπλοκή με τη χορήγηση κεταμίνης, ούτε μπορούσε να έχει πρόσβαση στη φαρμακευτική ουσία.
Οι εισαγγελείς
Παράλληλα, η έρευνα της Δικαιοσύνης για τους θανάτους των 3 παιδιών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και αναμένονται εξελίξεις σε εισαγγελικό επίπεδο αμέσως μετά το Πάσχα. Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου συνεχίζουν να ερευνούν τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ιριδας, ενώ αναμένουν άμεσα τα πορίσματα από τους έμπειρους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά, ως προς τις αιτίες θανάτου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των νέων εκθέσεων, οι οποίες συντάσσονται με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Στην ανακρίτρια
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας, ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, κατέθεσαν χθες ακόμη 4 γιατροί και συγκεκριμένα από την Παιδιατρική Κλινική του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας. Μεταξύ αυτών, ήταν η διευθύντρια της Κλινικής, καθώς και η γιατρός που παρέλαβε την Τζωρτζίνα στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τη μητέρα της να περιγράφει σπασμούς, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα σαφής ως προς το τι συνέβαινε στο παιδί της.
Κλήσεις
Η δικαστική λειτουργός έχει καλέσει και σήμερα γιατρούς από το ίδιο νοσοκομείο, το οποίο ήταν το πρώτο στο οποίο νοσηλεύτηκε η 9χρονη, με τις καταθέσεις όλων να είναι σημαντικές, αφού μετά την εύρεση κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας, όλοι τους θα κληθούν να αναφέρουν όσα γνωρίζουν για το πώς μπορεί να χορηγήθηκε η φαρμακευτική ουσία και μάλιστα σε τόσο μεγάλες ποσότητες στο αίμα της αδικοχαμένης κοπέλας.