Στο δελτίο Τύπου, η Ρούλα Πισπιρίγκου διαψεύδει πως είχε ζητήσει από τον Γρηγόρη Λέων να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος. Σχετικά με δημοσιεύματα πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε πως «η μικρή Ίριδα όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της είχε αίμα στο στόμα της, αυτό είναι τεράστιο ψέμα, δεν ισχύει, δεν ειπώθηκε ποτέ και δεν αποτελεί μέρος της κατάθεσής της».
Το δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου:
Σε σχέση με την πρόσφατη επικαιρότητα και την κάλυψη ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση της Σωτηρίας (Ρούλας) Πισπιρίγκου και την κατηγορία που αυτή αντιμετωπίζει θα θέλαμε να καταστήσουμε γνωστά τα εξής:
1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκρισης για την αποδοθείσα κατηγορία ανθρωποκτονίας σε βάρος της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, ολοκληρώθηκε και η αποστολή του διορισθέντος αυτεπαγγέλτως συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα. Ο κ. Ζάρδας είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από την κ. Ανακρίτρια, κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της αναστάτωσης που είχε μεσολαβήσει μεταξύ της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου και της ανάληψης των καθηκόντων υπεράσπισης από τον δικηγόρο μας κ. Όθωνα Παπαδόπουλο. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο κ. Ζάρδας επισκέφτηκε την Ρούλα στην Φυλακή Κορυδαλλού δηλώνοντας το αγνό του ενδιαφέρον για την λήψη αντιγράφων της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε για τα άλλα δύο αγαπημένα μας παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα. Στα πλαίσια του ανωτέρω επισκεπτηρίου του δηλώθηκε ότι μετά την λήξη του διορισμού του τον ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες που παρείχε και του ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ζάρδα για τις υπηρεσίες που παρείχε στο πλαίσιο του διορισμού του.
2. Διαψεύδουμε πλήρως την πληροφορία που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά μέσα ότι δήθεν έχουμε προτείνει στον Ιατροδικαστή κ. Λέων να αναλάβει ως τεχνικός μας σύμβουλος για την υπόθεση της Ρούλας. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δεί ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο.
3. Σε σχέση με την πρόσφατη τεχνική έκθεση της παιδοψυχολόγου κ. Σαββόγλου, της οποίας το περιεχόμενο έχει διαρρεύσει στον Τύπο, η συγκεκριμένη έκθεση που, επίσημα τουλάχιστον, αφορούσε τις ζωγραφιές της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της Ρούλας, τα οποία η ίδια ποτέ δεν έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθούν. Η συγκεκριμένη κυρία δεν δήλωσε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε ψυχογράφημα της Ρούλας, η οποία άλλωστε δεν είχε δώσει ποτέ την συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο. Συνεπώς, αφού το συγκεκριμένο ψυχογράφημα δεν ζητήθηκε ούτε από την Ανακρίτρια ούτε από την ίδια την Ρούλα, αυτό αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια της συγκεκριμένης κυρίας. Η έκθεσή της διακρίνεται από εμπάθεια και φανατισμό, ενώ οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης.
Μάλλον η συγκεκριμένη κυρία ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματα του πόνου και της θλίψης, αλλά και της οργής, που της προκλήθηκαν από την απώλεια των τριών μικρών παιδιών, με αυτό το μεγάλο «γιατί» που άλλαξε τις ζωές όλων μας, συναισθήματα που, πολύ πρίν από αυτήν, βιώνουμε και εμείς. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη καταλήγει να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ψυχογράφημα της ίδιας της συντάκτριας. Το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορέσαμε να ακούσουμε μία έγκυρη, μία αμερόληπτα επιστημονική, μία αντικειμενική άποψη σχετικά με τα συμπεράσματα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς από τις ζωγραφιές του αγαπημένου μας παιδιού.
Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: «Αν είχα ενημερωθεί θα το σφράγιζα εκείνη τη στιγμή» είπε η Δήμαρχος Κασσάνδρας
Πάτρα: «Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας έδειχναν ότι φοβόταν πως θα πεθάνει»
Η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που πέθανε λόγω υπεροβολικής χορήγησης κεταμίνης, ζωγράφιζε όσα τη φόβιζαν και αυτό ήταν ο θάνατος, επιβεβαίωσε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.
Όπως είπε μέσα από τη ζωγραφική μπορεί κανείς να δει τα μηνύματα που θέλει να δώσει ένα παιδί: «Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη ζωγραφική γιατί δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τη λεκτική επάρκεια που θα μπορούσε ένας ενήλικας. Εδώ ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση. Είδα τα βαθιά μηνύματα, ότι κινδυνεύει, ότι νιώθει άγχος, νιώθει ανασφάλεια. Τα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές παίρνουν το στατικό αντικείμενο και το κάνουν δυναμικό, παίρνουν ένα πουλί, όπως η Τζωρτζίνα και το κάνουν άγγελο και το δυναμικό μπορεί να έχει μέσα την ιδιότητα που θέλει να αποδώσει το κάθε παιδί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Μπορέσαμε να δούμε ότι ένα παιδί θέλει να μας πει κάτι. Υπήρχε ένα κυριαρχικό ύφος από τη μητέρα και απουσία συναισθήματος από πριν. Όταν μαυρίζεις το κεφάλι της μητέρας σου φοβόταν ότι θα πεθάνει, έβλεπε τον θάνατο μπροστά της, δεν μπορούσε να το πει με λέξη. Ήταν ένα πολύ δυναμικό παιδί, έτρεχε, έπαιζε, χόρευε. Όταν ένα παιδί είναι φοβισμένο στο περιβάλλον του, αυτό είναι εν δυνάμει κακοποίηση γιατί αφαιρεί το ασφαλές περιβάλλον για να μεγαλώσει υγιώς. Ο θάνατος στα παιδιά δεν είναι αυτός που νομίζουμε εμείς. Θάνατος σε ένα παιδί είναι οτιδήποτε απειλεί την ψυχική του υγεία. Τα παιδιά αισθάνονται το θάνατο πολύ πιο βαθιά από ότι εμείς, ίσως γιατί δεν τον έχουν απομυθοποιήσει», δήλωσε.
Ειδήσεις σήμερα
Ντίνα Κώνστα: Αυλαία για μια μεγάλη κυρία της υποκριτικής
Αναδρομικά: Τα 4 σενάρια για τις συντάξεις μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ [πίνακες]
Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία – Στη μάχη και τα εναέρια μέσα
Θέμης Αδαμαντίδης: Δικάζεται σήμερα για τον ξυλοδαρμό της Βαρβάρας Κίρκη