Στην ίδια σακούλα σε εξωτερική επιφάνεια είχε εντοπιστεί αποτύπωμα που είχε ταυτοποιηθεί με τον αριστερό παράμεσο του χεριού του 31χρονου Νίκου Ρωμανού. Πρόκειται για σακούλα, που αποτελούσε το σφικτό περιτύλιγμα συσκευασίας, με κορδόνια σύσφιξης, η οποία περιείχε τον οπλισμό. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν πως ο 26χρονος και ο Νίκος Ρωμανός, είχαν επαφές στο παρελθόν. Επίσης, ο 26χρονος κινούταν στον αντιεξουσιαστικό χώρο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διακόψει.
Μετά και από αυτή τη σύλληψη, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν αποκλείουν η «παρέα της Αρκαδίας», να έγινε αποδέκτης οπλισμού και εκρηκτικών, τα οποία προέρχονται από το παρελθόν. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι η «ομάδα της Αρκαδίας» γνωρίζουν τον 26χρονο αλλά και τον 31χρονο, από τα χέρια του οποίου στο παρελθόν είχαν περάσει πολλά όπλα, καθώς τα μέλη της ήταν «παλιά» παιδιά και σε κοινή παρέα μαζί τους.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι η 33χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε κατά την κατασκευή της βόμβας, στα χέρια του συντρόφου της, γνωρίζει από πού προμηθεύτηκαν τον οπλισμό και τις εκρηκτικές ύλες.
Δεν αποκλείεται βέβαια η συσκευασία με το πιστόλι, στην οποία βρέθηκε το αποτύπωμα του 26χρονου αλλά κυρίως του 31χρονου, να ήταν αποθηκευμένη σε χώρο που δεν είχε εντοπιστεί μετά την αρχική του σύλληψη το 2013, για τη διπλή ληστεία σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, και κάποιος να το έδωσε χρόνια αργότερα στην «παρέα της Αρκαδίας». Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού, Νικόλας Αλετράς, έχει υποβάλει αίτημα, προκειμένου να εξεταστεί ο χρόνος δημιουργίας της σακούλας με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ενώ παράλληλα να ερευνηθεί ο χρόνος κατασκευής του πιστολιού.
Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν την ταυτότητα τουλάχιστον δύο ακόμη ατόμων που φαίνεται να ανήκουν στον επιχειρησιακό πυρήνα της ίδιας ομάδας, όπως προέκυψε από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών στα δύο κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα. Αυτά τα τηλέφωνα φέρεται να χρησιμοποιούσαν ο 36χρονος «κατασκευαστής» της βόμβας και η 33χρονη τραυματισμένη σύντροφός του. Οι συνδέσεις ήταν καταχωρισμένες σε ονοματεπώνυμα ατόμων από το Πακιστάν. Από αυτά τα κινητά έγιναν επικοινωνίες σε δύο άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες και αυτές αντιστοιχούν σε άτομα υπηκοότητας από τη Συρία και το Πακιστάν.