Το στυγερό έγκλημα αναβίωσε στις 8 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου, όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, που είχε σχέση με το θύμα και ήταν προφυλακισμένος αυτό το διάστημα, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Ο 30χρονος θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και αυτό, διότι σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της γυναικοκτονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.
Συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς έχουν ταξιδέψει στην Σύρο για να συμπαρασταθούν στους συντετριμμένους γονείς της εκλιπούσας, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ κάνουν λόγο για ένα στυγνό έγκλημα χωρίς αιτία και αφορμή με μοναδικό κίνητρο την πεποίθηση του δράστη ότι, τού ανήκε το θύμα.
Η μητέρα της δολοφονηθείσας Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Ψαράκου, μίλησε για την εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
«Το δικαστήριο ξεκίνησε 8 Νοεμβρίου στη Σύρο και ζητήσαμε αναβολή γιατί ο κ. Κούγιας δεν μπορούσε να παραστεί, γιατί είχε κάποια άλλη δίκη που δεν μπορούσε να αναβάλει εκ νέου. Θα επιστρέψουμε στις 17 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει η δίκη», είπε αρχικά.
«Η μόνη στεναχώρια της οικογένειας είναι ότι ο δικός τους άνθρωπος έχει βρεθεί στη φυλακή»
«Σίγουρα ο κατηγορούμενος θα προφασιστεί ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που είναι κάτι προκλητικό και ρατσιστικό για τους ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Γιατί οι άνθρωποι που έχουν κάποιες νόσους δεν σημαίνει ότι είναι και δολοφόνοι. Αυτός θέλει να σώσει το τομάρι του, αυτό συμβαίνει και αυτό είναι πολύ προκλητικό. Η συγγνώμη δεν είναι μία λέξη, είναι μία πράξη, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μετάνοια πρέπει να δεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μετανιώσει. Η συγγνώμη από την οικογένειά του που βλέπεις ότι δεν έχει ζητήσει, αλλά και που παρίσταται απέναντί σου, βάζοντας δικηγόρους να τον υπερασπιστεί, να κουκουλώσει ένα έγκλημα. Για μένα δεν δείχνει καμία μετάνοια. Η μόνη στεναχώρια της οικογένειας είναι ότι ο δικός τους άνθρωπος έχει βρεθεί στη φυλακή. Δεν στεναχωριούνται για το δικό μου το παιδί που δεν ζει. Ένα κορίτσι δεν ζει, έχει χάσει τη ζωή του. Δεν είναι ούτε πόνος, ούτε πόνος της οικογένειας. Αυτό το κορίτσι έχει χάσει τα όνειρά του, τη ζωή του, και πας να πεις ότι έχεις ψυχολογικά για να το κουκουλώσεις;», συμπλήρωσε η κ. Ψαράκου.
«Η Γαρυφαλλιά δεν θα ήταν βάρος γι’ αυτή την κοινωνία»
«Αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι κτήνος είναι κάτι άλλο. Το μήνυμα που θα έστελνα είναι ότι μέσα από την οικογένεια ξεκινούν οι δολοφόνοι. Δεν γίνεται ξαφνικά κάποιος δολοφόνος, τον μεγαλώνουμε μέσα στα σπίτια μας. Αφορά πρώτα στην δική μας οικογένεια αυτό και μετά στου διπλανού μας. Όλοι μας πρέπει να δούμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα παιδί για την κοινωνία. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα παιδί που να είναι χρήσιμο για τον εαυτό του και για την κοινωνία. Η Γαρυφαλλιά δεν θα ήταν βάρος γι’ αυτή την κοινωνία, θα έκανε κάτι πολύ ωραίο και μεγάλο μέσα από την επιστήμη της, και αυτός ο άνθρωπος της το στέρησε αυτό. Και το στέρησε και από εσάς, γιατί η κόρη μου μπορεί να έδινε κάτι στην κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αυτός θα είναι ένα κατακάθι, τι θα έχει να δώσει και γιατί να βγει από τη φυλακή;», κατέληξε η μητέρα της αδικοχαμένης 26χρονης.
Ειδήσεις σήμερα
Εκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Γιατί η τρομοκρατική επίθεση «ευνοεί» τον Ερντογάν
Πάνω από 204 φάρμακα «αιχμής» λείπουν από τα φαρμακεία