Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου στην προηγούμενη συνεδρίαση αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη θανάτωση της σκυλίτσας της Καρολάιν, έδωσε τον λόγο στον κατηγορούμενο για την πρώτη τοποθέτησή του έναντι της κατηγορίας.
– Πρόεδρος: Αποδεχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
– Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.
– Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;
– Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη, κανένας όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτήν την πράξη.
Λίγα λεπτά νωρίτερα η πρόεδρος τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν ο νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Όπως ανέφερε η πρόεδρος, «γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη».
Μετά τη δήλωση του 34χρονου πιλότου, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Τρίτης , καθώς σήμερα καταθέτουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι αστυνομικοί οι οποίοι κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν και να συλλάβουν το σύζυγο της.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα αστυνομικου ο οποίος περιγράφει όσα αντίκρυσε όταν μπήκε στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά.
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον ασφυκτικό θάνατο της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, και την θανάτωση με απαγχονισμό της σκυλίτσας που είχαν στο σπίτι.
Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο κατηγορούμενος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Καρολάιν, η γειτόνισσα και άλλοι. Το εύρημα του ρολογιού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος που δηλώθηκε από τον πιλότο ως ληστεία, καθώς από αυτό προέκυψε πως η Καρολάιν κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη “διαδικασία μηχανισμού του θανάτου”. Η ανάλυση των δεδομένων του ρολογιού καταρρίπτει , σύμφωνα με την δικογραφία, όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί έντονης φιλονικίας που προηγήθηκε του εγκλήματος και περί “ψυχικού βρασμού” υπό τον οποίο έδρασε.
Μεταξύ των μαρτύρων και οι γονείς της κοπέλας οι οποίοι ως αναμένεται θα εκπροσωπηθούν από το δικηγόρο τους. Τα προβλήματα κινητικότητας του πατέρα του θύματος και η σύσταση των ειδικών στην μητέρα να μην έρθει αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της κόρης της προς χάριν της ήρεμης ανατροφής της εγγονής της καθιστούν αποτρεπτική την παρουσία τους στο δικαστήριο.
Παράσταση πολιτικής αγωγής, για την βάναυση θανάτωση της σκυλίτσας έχουν δηλώσει και έγινε αποδεκτή, το φιλοζωικό Σωματείο από το οποίο υιοθέτησε η Καρολάιν το άτυχο σκυλάκι, αλλά και η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, κάτι που γίνεται για πρωτη φορά στην Ελλάδα.