Παράλληλα, για το πρόσφατο δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ερευνάται σχετικά με άλλη απάτη αναφορικά με τέσσερις πρώην βοηθούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2014 έως το 2020, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι «διογκώθηκε σύνηθες διοικητικό θέμα τώρα που καταρρέει το Qatargate».
«Η Καϊλή δεχόταν πιέσεις να ομολογήσει ενοχή για να αποφυλακιστεί»
«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, και μπορώ να σας το πω μετά από 4,5 μήνες που είμαι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Εύας Καϊλή, ότι από την πρώτη μέρα η Εύα Καϊλή δεχόταν πιέσεις. Από ποιους δεν μπορώ να σας πω…. Μπορώ όμως να σας πω, ανεπιφύλακτα, ότι δικηγόροι του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή δέχονταν πιέσεις για να μεταφέρουν στην κ. Καιλή ότι ‘αν υπογράψεις και αποδεχθείς ότι έπαιρνες μίζες από το Κατάρ, σε 48 ώρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου’. Αυτό η κ. Καϊλή δεν το αποδέχεται… Δικηγόροι μετέφεραν στην Εύα Καϊλή ότι ‘το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών είναι βαρύ, εάν δεν ομολογήσεις ότι έχεις πάρει μίζες από το Κατάρ, θα κάτσεις μέσα 10 χρόνια’. Και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι αυτές οι πιέσεις από δικηγόρους του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή, συνεχιστήκαν μέχρι και 3 – 4 μέρες πριν την αποφυλάκισή της. Της είπα: ‘αν έχεις διαπράξει αδικήματα σε σχέση με το Κατάρ, θα το ομολογήσεις για να είσαι και εσύ έξω ελεύθερη και δίπλα στην κόρη σου’ όταν όμως η απάντηση είναι ότι ‘ποτέ δεν έχω πάρει, όχι μόνο από το Κατάρ, από καμία χώρα, από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ούτε ένα ευρώ κατά την ενάσκηση των ευρωβουλευτικών καθηκόντων μου, δεν μπορώ να παραδεχθώ κάτι που δεν διέπραξα’, της είπα ότι ‘μαζί θα δώσουμε τη μάχη, γιατί θα είναι ανήθικο εγώ ως δικηγόρος να σου εισηγηθώ να παραδεχθείς πράξεις οι οποίες ποτέ δεν έχουν διενεργηθεί από εσένα’».
Να ξέρετε, συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ότι σε αυτό τον αγώνα ήμουν μονάχος μαζί με την κ. Καϊλή, και μετά όταν μπήκε (στην υπόθεση ο έτερος συνήγορος) Σβεν Μαρί είχε την ίδια άποψη με εμένα.
Ο δικηγόρος σχολίασε ότι απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους η κ. Καϊλή και τώρα συλλέγεται υλικό με το οποίο θα καταρρεύσει παταγωδώς όλο αυτό το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος της. Και μάλιστα ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε, δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ότι δυσκολεύομαι να στοιχειοθετήσω τη δωροδοκία, όπως δυσκολεύομαι να στοιχειοθετήσω και τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και μένει να διερευνήσω μόνο το κομμάτι των χρημάτων που βρεθήκαν στο σπίτι της, που με βάση τα στοιχεία δαχτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν».
Τα χρήματα που βρέθηκαν
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, το χρηματικό ποσό με το οποίο βρέθηκε ο πατέρας της για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της δωροδοκίας θα πρέπει να αποδειχθεί ότι προέρχεται από το Κατάρ. Ένα μικρό ποσό βρέθηκε στην κ. Καϊλή από το σύνολο όσων βρεθήκαν, βρεθήκαν χρήματα σε πέντε συγκατηγορούμενους. Και ένα ευρώ δεν δικαιολογείται, δεν είναι σωστό, άλλα για αυτά τα χρήματα ουδείς από τους συγκατηγορούμενους, ούτε ο Παντσέρι, έχει αποδώσει την παραμικρή ευθύνη στην κ. Καϊλή. «Αν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος της δεν θα την πιέζανε να ομολογήσει, όταν έχεις στοιχειά δεν πιέζεις έναν άνθρωπο να ομολογήσει την ενοχή του».
Ειρήνη Μουρτζούκου: Στον εισαγγελέα σήμερα - Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ
«Διογκώθηκε σύνηθες διοικητικό θέμα τώρα που καταρρέει το Qatargate»
Σχολιάζοντας εξάλλου το δημοσίευμα του Politico, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι τώρα που οι κατηγορίες σε βάρος της Εύας Καϊλή όσον αφόρα το μείζον θέμα, ότι έπαιρνε μίζες από το Κατάρ, καταρρέουν, όταν τα υποτιθέμενα εμβάσματα εκατ. στις τράπεζες του Παναμά καταρρέουν, με βεβαιώσεις και των τραπεζών και του κράτους του Παναμά, ότι δεν έχει πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τον Παναμά, ούτε υπάρχουν λογαριασμοί της οικογενείας της, ξαφνικά βλέπουμε ότι ένα σύνηθες θέμα στους ευρωβουλευτές διογκώνεται. Δηλαδή, εξήγησε, υπερωρίες και αμοιβές συνεργατών προκρίνονται από τον ευρωβουλευτή, και όλα τα κονδύλια ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές, κι αν υπάρχουν τυπικές λογιστικές παρεκκλίσεις διευθετείται διοικητικά το θέμα. «Κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ευρωβουλευτές τώρα ειδικά για την κ. Καϊλή, την κ. Σπυράκη και κάνα δύο άλλους Έλληνες ευρωβουλευτές διογκώνεται» είπε ο δικηγόρος.
Ειδήσεις σήμερα
Σάλος στην Τουρκία: Αδιαθεσία Ερντογάν κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης
Συντάξεις-δημόσιο: Συμφέρει να φύγεις κάποιος στα 67 ή στα 40 έτη ασφάλισης;