Από χθες ξεκίνησε ένας κύκλος καταθέσεων που περιλαμβάνει ιατροδικαστές, γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, συγγενείς που έχουν ασχοληθεί με τους θανάτους των τριών παιδιών. Από αυτή τη διαδικασία θα προβούν σε έναν συγκερασμό όλων των επιστημονικών δεδομένων που θα καταρρίπτουν ή θα επιβεβαιώνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, καταθέσεις και αναφορές για τα αίτια θανάτων των τριών παιδιών. «Χρειάζονται στέρεες αποδείξεις για να υπάρξουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Μετά τις καταθέσεις των ειδικών (ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών), θα ανασυρθεί “βιβλιογραφία” για την επιστημονική ταυτοποίηση των ιατρικών δεδομένων που έχουν προκύψει. Εκτός αν συμβεί κάτι “έκτακτο”, ένα “λάθος”, που θα τρέξει την αστυνομική έρευνα και θα τη φθάσει αυτόματα στο τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός που συμμετέχει στην έρευνα των θανάτων της Μαλένας, της Iριδας και της Τζωρτζίνας.
Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν περισσότερο από έναν μήνα, καθώς είναι ξεχωριστές για κάθε όργανο του άτυχου παιδιού και δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα δεν θα αναδείξουν κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης και δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι αυτά θα δείξουν κάτι που να παραπέμπει σε εξωτερικό παράγοντα θανάτου ή μηχανική διαδικασία.
Τα αρμόδια στελέχη, όπως αναφέρουν, θα συγκεντρώσουν το υλικό και θα το αξιολογήσουν με την εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, προκειμένου να διακρίνουν αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Η διερεύνηση της υπόθεσης απαιτεί διαφορετική εξειδίκευση και προσέγγιση. Ουσιαστικά αξιωματικοί χειριστές-μάνατζερ-συντονιστές θα προβούν σε ένα… ταίριασμα διαφορετικών γνώσεων πολλών ειδικοτήτων ανθρώπων, προκειμένου να βγουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Θα προβούν στη διαχείριση του υλικού, την ταξινόμηση και τη συνολική αξιολόγησή του με τον εισαγγελικό λειτουργό και τους ειδικούς.
Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί πολύ προσεκτικά και σοβαρά, προκειμένου να υπάρξει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μπορεί να είναι κάτι τυχαίο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ίσως όμως και κάτι πολύ σοβαρό. Αν κάτι δεν είναι αδύνατο, μπορεί να έχει συμβεί»…
Αλαλούμ με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Πώς μπήκε και βγήκε το λουκέτο
Την ίδια ώρα, οι Αρχές θα αναζητήσουν κοινά στοιχεία και ομοιότητες στις τρεις ιατροδικαστικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εκθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αναζητηθεί αν υπάρχει κοινός παράγοντας-αίτιο που προκάλεσε το θάνατο, ακόμα και αν υπάρχει εξωγενής παρέμβαση.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, οι ενέργειες γιατρών και νοσηλευτών, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον.
Οι ιατροδικαστές και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την υγεία των παιδιών κάνουν λόγο για ανάγκη νέων γονιδιακών ελέγχων των γονέων για «αφανείς νόσους» που ενδεχομένως είχαν κληρονομήσει τα κορίτσια και δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων, που είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Live εικόνα από τα μέτωπα και λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ αντιδράσεων μετά τις πυρηνικές προκλήσεις του Πούτιν
- Συγκίνηση στην Ομόνοια: 36 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορείο
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη για τρεις μήνες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr