Συνελήφθησαν αστυνομικός, 2 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν αστυνομικός, 2 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες.
Από την έρευνα προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.
Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον αστυνομικό, τους 2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες.
Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας.
Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη με τις πλαστές βεβαιώσεις rapid test
Ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος είναι ένας 51χρονος πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Τυχερό Έβρου. Ήταν φαρμακοποιός η γυναίκα του, η οποία έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα το φαρμακείο να βάλει “λουκέτο”. Όμως, λίγο καιρό μετά, προσέλαβε έναν φαρμακοποιό, ο οποίος είχε την απαραίτητη άδεια και έτσι λειτούργησε.
Το φαρμακείο άνοιγε μερικές ώρες της ημέρας, καθώς τις υπόλοιπες ώρες ο 51χρονος ήταν στη δουλειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στις 18-19 Νοεμβρίου και σε ώρες που το φαρμακείο ήταν κλειστό είχαν καταχωρηθεί αρνητικά rapid test στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στις 24 Νοεμβρίου, όταν πλέον πήγε στην περιοχή το Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς διαπιστώθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται αστυνομικοί και στρατιωτικοί που έπαιρναν βεβαιώσεις για να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους.
Αυτό ήταν και το στοιχείο που ουσιαστικά “έκαψε” τον 51χρονο, αφού τα test καταχωρήθηκαν πρωινές ώρες που το φαρμακείο είχε κατεβασμένα ρολά γιατί εκείνος ήταν προφανώς στη δουλειά του.
Πόσες βεβαιώσεις έχουν εκδοθεί
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 51χρονος είχε εκδώσει συνολικά 14 τέτοιες fake βεβαιώσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι ο ιδιοκτήτης φαρμακείου λάμβανε χρηματική αμοιβή για τις βεβαιώσεις που παρείχε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
-
- Εμβόλιο – Pfizer: «Πράσινο φως» ΕΜΑ για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών
- Κορονοϊός: Προς το ένα εκατομμύριο κρούσματα οδηγείται η Ελλάδα – Σε ισχυρή πίεση το ΕΣΥ
- Συντάξεις: Τι σηματοδοτούν δύο νέες δικαστικές αποφάσεις για αναδρομικά 11 μηνών [πίνακας για όλα τα ταμεία]
- Κορονοϊός: Η υγειονομική «βόμβα» της Αφρικής – Τι γίνεται με τα εμβόλια
- Squid Game: Βορειοκορεάτης εισήγαγε τη σειρά παράνομα στη χώρα του- Τον πάνε για εκτέλεση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr