Οι γυναίκες, δε, εμφανίζονται περισσότερο ανασφαλείς από τους άνδρες όσον αφορά στην επόμενη εργασιακή ημέρα (44% έναντι 37%), συναίσθημα το οποίο μοιράζονται εξίσου και οι νέοι ηλικίας 25 έως 34 ετών. Παράλληλα, το τμήμα των ερωτηθέντων που απάντησε ότι έχει ένα μέσο επίπεδο εκπαίδευσης είναι αυτό που εμφανίζει το μεγαλύτερο φόβο απώλειας της εργασίας του σε ποσοστό 40%.
Στο μεταξύ, στο 35% διαμορφώθηκε το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που αναζητά νέες θέσεις εργασίας, καταγράφοντας αύξηση κατά 4% σε σύγκριση με παλαιότερα. Οι μικρότερης ηλικίας είναι εκείνοι που φαίνεται να «ψάχνονται» περισσότερο επαγγελματικά (ποσοστό 42%), με τις γυναίκες να είναι πιο… τολμηρές στο συγκεκριμένο τομέα από τους άνδρες (σχεδόν τέσσερις στις 10 απάντησαν ότι βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας έναντι ποσοστού 39% για τους άνδρες).
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Οσον αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας το 2017, η έρευνα της Randstad καταγράφει… ρεκόρ απαισιοδοξίας από τους Ελληνες συμμετέχοντες. Πιο αναλυτικά, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα το ποσοστό όσων αναμένουν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας τους κυμαίνεται στο 52%, στην Ελλάδα περιορίζεται μόλις στο 19%. «Το 76% των Ελλήνων αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα επιδεινωθεί το 2017, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη», σημειώνει η εταιρία.
Στον αντίποδα, την τελευταία θέση -από κοινού με την Ιαπωνία- απέσπασε η Ελλάδα αναφορικά με τις προοπτικές μισθολογικής αύξησης. Ειδικότερα, μόλις το 20% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, ενώ το 19% αναμένει να λάβει μία εφάπαξ χρηματική αμοιβή ή bonus στο τέλος του οικονομικού έτους. Σημειώνεται ότι τέσσερις στους 10 θεωρούν πως ο εργοδότης τους είχε καλύτερη οικονομική απόδοση το 2016 συγκριτικά με το 2015.
Αγγελική Βελεσιώτη
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου