Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες θέλουν τους αρμόδιους να ετοιμάζουν το υπόγειο του νοσοκομείου κοσμήματος όπου σημειωτέων λειτουργεί και το «νοσοκομείο εκστρατείας» που είναι και το Πυρηνικό καταφύγιο το οποίο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είναι προστατευμένο και από βιολογικό πόλεμο.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής Διαχείρισης Κέντρου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Πάνος Ευσταθίου «θα λειτουργήσουν κι αυτά τις επόμενες μέρες εφόσον υπάρξουν περιστατικά που πρέπει να θεραπευθούν».
Ο κ. Ευσταθίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα και τόνισε τα ακόλουθα:
«Έγινε μια ανακοίνωση την οποία λίγοι την κατάλαβαν. Το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 είναι ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ευρώπης. Χτίστηκε πριν 15-20 χρόνια. Είχα την ιδιαίτερη τιμή σαν διευθυντής στη διεύθυνση υγειονομικού του πρώτου γραφείου μέσα στα πλαίσια αυτά να παρακολουθήσω την διαδικασία της ανέγερσής του. Το στρατιωτικό αυτό νοσοκομείο όπως είναι χτισμένο έχει από κάτω τρία υπόγεια με αντιπυρηνική προστασία. Αυτά είναι πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της εφεδρείας. Η αντιμετώπιση του covid είναι προς δύο κατευθύνσεις. Είναι τα περιστατικά εκείνα που θα νοσηλευτούν για covid και τα περιστατικά εκείνα που θα διασωληνωθούν για covid. Άλλο οι μονάδες εντατικής θεραπείας στις οποίες επιλεκτικά μπορούν να βρεθούν κάποιοι χώροι και εφόσον υπάρξει η αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό. Γιατί τώρα το να ανοίξουμε πενήντα κρεβάτια αντιλαμβάνεστε τι προσωπικό χρειάζεται. Σίγουρα ένας αριθμός ειδικοτήτων της ιατρικής είναι κοντά στην αντιμετώπιση του έκτακτου περιστατικού. Κι ένας αριθμός νοσηλευτών έχει κάποια σχετική εκπαίδευση».
Το υπερσύγχρονο πυρηνικό καταφύγιο, αρκετά μέτρα κάτω από το ισόγειο δάπεδο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο δεύτερο υπόγειο του 424 ΓΣΝΕ, το μοναδικό σε όλη τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ, είναι ένα υπόγειο «φρούριο» θωρακισμένο με τσιμέντο και ατσάλι, πλήρως εξοπλισμένο κι έτοιμο να ανταποκριθεί σε συνθήκες πυρηνικού και βιοχημικού πολέμου.
Οι χώροι
Εξάρχεια: Προφυλακίστηκε ο 33χρονος Παλαιστίνιος για την επίθεση με λοστό σε βάρος της 29χρονης
Ο πρώτος χώρος είναι ο χώρος απορρύπανσης και ακολουθεί ένας αεροστεγής θάλαμος για τις διαφορές πιέσεων. Περίπου οι μισοί χώροι είναι σχεδιασμένοι για τους ασθενείς και για το προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, μάγειρες καθαριστές , φαρμακοποιούς) και ότι μπορεί να χρειαστεί ένα νοσοκομείο σε καταστάσεις εκστρατείας.
Υπάρχει ένα κεντρικό δωμάτιο ελέγχου απ΄ όπου επιτηρούνται όλα τα συστήματα ηλεκτρονικά, υπάρχουν οκτώ χειρουργεία, τα οποία εξυπηρετούνται από μία κεντρική αποστείρωση για οικονομία χώρου, τέσσερα φαρμακεία, δύο κουζίνες, τέσσερις τραπεζαρίες, ένα μεγάλο μηχανοστάσιο που έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί το καταφύγιο με ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες μέρες.
Η παραμονή στο νοσοκομείο κάτω από τη γη εξαρτάται από το χρόνο που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τροφοδοσία απ΄ έξω. Στο καταφύγιο υπάρχουν δεξαμενές νερού και πετρελαίου και τρόφιμα σε ξηρά μορφή.
Ο κορωνοϊός σκότωσε τον Πίτερ Σάτκλιφ, «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ»
Βίντεο σοκ: Οι κραυγές της μητέρας που διασώζεται αλλά έχασε τον 6 μηνών γιο της στη Μεσόγειο
Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr