Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου βρέθηκαν 20 εκατ. πλαστά εισιτήρια για τα ΜΜΜ, τα οποία, εάν διοχετεύονταν στην αγορά, θα επέφεραν ζημιά στο Δημόσιο ύψους 12-18 εκατ. ευρώ.
Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν παρτίδες εισιτηρίων που τυπώθηκαν σε χώρες της Ασίας ή της πρώην ανατολικής Ευρώπης!
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο κύκλωμα εμπλέκονται τουλάχιστον 15 υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ (της εταιρείας διαχείρισης των μέσων σταθερής τροχιάς, όπως το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).
Η αστυνομία έχει βάλει στο «στόχαστρο» τουλάχιστον τρεις προϊσταμένους από τη διεύθυνση καταμέτρησης κομίστρου και άλλους 12 υπαλλήλους από τα εκδοτήρια.
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ, για τους τρεις υπαλλήλους αποφασίστηκε η καταγγελία των συμβάσεων αορίστου χρόνου, ενώ για τους άλλους 12 η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Φως στο Τούνελ για Αμαλιάδα: Οι καυτές αποκαλύψεις της Νικολούλη - Τι λέει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
Η απόφαση για τους τρεις υπαλλήλους είναι αμετάκλητη, καθώς η μόνη περίπτωση να επιστρέψουν στην υπηρεσία είναι να κερδίσουν στα δικαστήρια. Για τους υπολοίπους, σύμφωνα με τον κανονισμό, η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβάλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι αργία για τρεις μήνες.
Ο φάκελος έχει σταλεί στον εισαγγελέα διαφθοράς, στον οποίο διαβιβάστηκε το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.
Από το πόρισμα προκύπτει πως οι υπάλληλοι απέσυραν από τη ΣΤΑΣΥ μεγάλο αριθμό εισιτηρίων με το πρόσχημα ότι ήταν ελαττωματικά και στη συνέχεια τα διέθεταν στα σημεία πώλησης εισπράττοντας τα κόμιστρα.
Ο εσωτερικός έλεγχος της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων στον οποίο στηρίχθηκε το κύκλωμα λειτουργούσε στη ΣΤΑΣΥ τα τελευταία επτά χρόνια.
Από τον έλεγχο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, στις αρχές του έτους, προέκυψε πως τα έντυπα παραλαβής εισιτηρίων από τα εκδοτήρια των σταθμών του μετρό είχαν κενά.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο κύκλωμα συμμετείχαν και ιδιοκτήτες άλλων μονάδων.