Ο Γλαρόκαβος είναι μια παραθαλάσσια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τη Χαλκιδική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χωματερή και υφίσταται συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση, με ανεξέλεγκτο τρόπο και αμείωτη ένταση, όπως αναφέρει το voria.gr.
«Μέσα στη καλοκαιρινή ραστώνη, για κάποιους το φυσικό περιβάλλον του Γλαρόκαβου είναι ο ιδανικός χώρος να πετάξουν οτιδήποτε τους είναι άχρηστο. Αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι που δηλώνουν κατασκηνωτές ανοίγουν λάκκους για να δημιουργήσουν αυτοσχέδιους βόθρους, δίπλα σε παράνομες καλύβες», λέει η Αλεξία Βούλγαρη, εθελόντρια και μέλος της ΔΣ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κίνηση Πολιτών Πευκοχωρίου».
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Στο σημείο έχουν σχηματιστεί και σωροί από ογκώδη αντικείμενα και υλικά κατεδαφίσεων. «Κάποιοι έχουν βρει την εύκολη λύση. Έρχονται, λοιπόν, και πετούν μέρα και νύχτα μπάζα μετά από ανακαινίσεις κτηρίων. Οι προσπάθειές μας για να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής φαίνεται ότι σύντομα θα αποδώσουν καρπούς καθώς υπάρχει για πρώτη φορά στήριξη από τον δήμο. Όλοι μαζί, καθώς και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής, θα δράσουμε από κοινού για τον καθαρισμό του Γλαρόκαβου», τονίζει η κ. Βούλγαρη.
Η πολυήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού στη διάσημη περιοχή της Χαλκιδικής θα γίνει σε έναν περίπου μήνα.