Οι συλλήψεις έγιναν ενώ τα τρία άτομα ήταν σε κλεμμένο όχημα εν κινήσει στην Αγία Παρασκευή. Το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε είναι εντυπωσιακό.
Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.
Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (150.380) ευρώ.
Κατά την έρευνα στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,
αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
(4) γεμιστήρες,πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
(3) καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
(5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.
Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και (5) κλειδιά οικιών.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
Η περιγραφή της ΕΛΑΣ για τους τρεις:
32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε την 07-06-2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων
28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και
26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.
Ποιοι είναι οι συλληφθέντες
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας στις 6 Ιουνίου του 2019, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη το 2015 και για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης. Είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά αθωώθηκε.
Το προσωνύμιο “τοξοβόλος” το απέκτησε ο Μιχαηλίδης το 2011 όταν σε επεισόδια το 2011 είχε σηκώσει τόξο και είχε απειλήσει άνδρες των ΜΑΤ.
Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.
Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είχε εξαφανιστεί στις 20 Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη της. Φέρεται να είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα και να συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές.
Η 27χρονη φοιτήτρια είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα, στις 5 Ιανουαρίου 2017, είχε δηλώσει «αναρχική» και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την παρέλευση του 18μήνου και παραβρισκόταν στις δίκες.
Η δεύτερη γυναίκα φέρεται να είναι φίλη του Γ. Μιχαηλίδη.