Και αυτό γιατί την Τετάρτη συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αναμένεται να συζητηθεί η αλλαγή της ΚΥΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.
Στη διάταξη το θέμα του Ελληνικού διατυπώνεται ως εξής:
«Αίτηση θεραπείας κατά της αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την Εγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά”, Περιφέρειας Αττικής».
Θυμίζουμε ότι το ανώτατο δικαστήριο είχε απορρίψει τον Ιούλιο αιτιάσεις κατοίκων και φορέων που σχετίζονταν τόσο με την ανέγερση των υψηλών κτιρίων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, όσο και το εύρος παρέμβασης της αρχαιολογικής υπηρεσίας στα της διαμόρφωσης του τοπίου.
Από εκεί και πέρα στη σημασία που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επένδυση στο Ελληνικό, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.
«Η ιδιωτικοποίηση και πολεοδόμηση του πρώην αεροδρομίου έχουν αναχθεί σε ένα πρότζεκτ με συμβολική σημασία για τη νέα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογραμμίζει ο Γερμανός αρθρογράφος.
«Ο Μητσοτάκης κάνει το παν για να θέσει σε κίνηση την οικονομία της χώρας του και να επανακτήσει το χαμένο εισόδημα των Ελλήνων λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επενδυτικής εταιρείας, από το πρότζεκτ θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια κατά 2,4%. Για τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη η άμεση έναρξη των εργασιών έχει διπλή σημασία: Απέναντι στους επενδυτές θέλει να δείξει από τη μια ότι με τη νέα κυβέρνηση συντελείται μια αλλαγή εποχής και από την άλλη να κερδίσει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, την εμπιστοσύνη των δανειστών ως ένας σοβαρός μεταρρυθμιστής, για να μπορέσει από αυτήν τη θέση να διαπραγματευτεί ευνοϊκότερους όρους για τους δημοσιονομικούς του στόχους», αναφέρει χαρακτηριστικά.