Βρέθηκε να παρακαλά παλιούς εργαζομένους να μη βγουν στη σύνταξη και να μην εγκαταλείψουν το «καράβι». Ποιος θα το περίμενε από μία… αριστερή διοίκηση του ΟΑΣΘ, τα ηνία του οποίου κρατά ο περισπούδαστος Στέλιος Παππάς, να έχει στη δούλεψή της τουλάχιστον δύο εργαζόμενους που θα έπρεπε να είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί…
Δράμα: Φωτιά στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού - Δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος
Πριν από τέσσερις μήνες, η διοίκηση του Οργανισμού έδωσε παράταση παραμονής στην υπηρεσία στον 68χρονο Β.Τ. (ο οποίος με βάση την ασφάλισή του έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί στα 65 έτη) και τον 65χρονο Α.Β. (ο οποίος θα έπρεπε να έχει συνταξιοδοτηθεί στα 62 έτη). Ο πρώτος εργάζεται στον ΟΑΣΘ από τις 19/1/1979 (40 έτη) και ο δεύτερος από τις 12/12/1969 (50 έτη). Τους ζήτησε απλώς να φέρουν μια βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα, ότι δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης. Φυσικά δεν την προσκόμισαν, γιατί απλούστατα μπορούν να πάρουν σύνταξη, αλλά δεν θέλουν και η διοίκηση του ΟΑΣΘ τους κάνει «πλάτες». Να σημειωθεί ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2018 το ΔΣ του ΟΑΣΘ αποφάσισε ομόφωνα «να αναζητηθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα των υπαλλήλων, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται εντός του 2019 και θεωρούνται απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας τους». Δηλαδή, η… αριστερή διοίκηση χαρακτηρίζει… «πρόβλημα» (!) το δικαίωμα του εργαζομένου να βγει στη σύνταξη, ζητώντας να βρεθεί λύση… έστω και προσωρινή!
Το ίδιο διάστημα, δηλαδή λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, ο κρατικός ΟΑΣΘ εντελώς ξαφνικά έδωσε 25.000 ευρώ χορηγία στην ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή. Κατά την υπογραφή της συμφωνίας -δίπλα στον κυανόλευκων συναισθημάτων διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Σάββα Παναγιωτίδη- βρισκόταν ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής, Μίλτος Οικονόμου, ο οποίος εντελώς… συμπτωματικά είναι και αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ…
Στο μεταξύ, χθες σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ τις οποίες δεν είχε καταβάλει η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού. Το ποσό των μη καταβληθέντων εισφορών ανερχόταν στα 24 εκατομμύρια ευρώ μαζί και με τις προσαυξήσεις και αφορούσε την περίοδο από το 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017.
Υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο ΟΑΣΘ για το διάστημα αυτό κατέβαλε το 50% των εισφορών αυτών κάθε μήνα, καθώς δεν μπορούσε να καταβάλει το σύνολο των εισφορών επειδή το κράτος δεν έδινε στον ΟΑΣΘ τα χρήματα τα οποία όφειλε.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου