Ο δικηγόρος που κατηγορείται για συναλλαγές και εξωτερική βοήθεια στον Αλβανό βαρυποινίτη και αρχηγό της «μαφίας του Κορυδαλλού», Κλοντιάν Λεκοτσάι, με το μήνυμά του σε τρεις πασίγνωστους δικηγόρους εξηγεί, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017, τους λόγους για τους οποίους είχε αποφασίσει να «μην παραστεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη ανεξάρτητα από το εάν θα καταβληθεί ή όχι κάποια δικηγορική αμοιβή», ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για «αμοιβές» από τον Φλώρο.
Η συνάντηση
Ο 65χρονος δικηγόρος στην επιστολή του επισημαίνει στους συναδέλφους του πως θα καταλάβαιναν την επιλογή του «αν είχατε δει τους εκτελεστές να πετάγονται με προτεταμένα τα όπλα από τις φυλλωσιές και να σας πυροβολούν, αν έπρεπε να οδηγήσετε αιμόφυρτος το αυτοκίνητό σας μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο για να σταματήσουν την αιμορραγία που πλημμύρισε στο αυτοκίνητο, αν είχατε ζήσει 2,5 χρόνια με τη συνοδεία αστυνομικών, αν φεύγοντας από το σπίτι σας ή το γραφείο σας ψάχνατε γύρω γύρω για φονιάδες που μπορεί να σας παραφύλαγαν, αν ακούγατε τις λεπτομέρειες της ανάθεσης του εναντίον μου συμβολαίου από τον Φλώρο στον απότακτο αστυνομικό και σε ένα πολιτικό πρόσωπο (….) και κυρίως αν βιώνατε την αγωνία και το φόβο των παιδιών σας για της ζωή σας».
Πάτρα: Άγριος καυγάς ανάμεσα σε δυο άτομα - Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας
Τα παραπάνω, όπως εξηγούσε στην επιστολή του ο δικηγόρος, αποτέλεσαν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συναντηθεί με τον Αριστείδη Φλώρο σε δωμάτιο του ισογείου του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, παρουσία δικηγόρου. Σε αυτή τη συνάντηση, όπως έγραφε τότε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «μαφία των φυλακών», «συμφωνήσαμε με τον Φλώρο ότι εγώ μεν θα σταματούσα τις προσπάθειες αποδείξεως της ενοχής του, εκείνος δε δεν θα οργάνωνε τη δολοφονία μου». Στις επόμενες σελίδες της επιστολής του ο δικηγόρος στέκεται ακόμη και σε… αμοιβή που δεν τον έβρισκε σύμφωνο. «Ενημερώθηκα ότι κατά την τελευταία συνάντηση του Αλέξανδρου και του Θόδωρου με τον Ζαφειρόπουλο, ετέθη το ζήτημα της αμοιβής τους από τον Φλώρο, αμοιβή η οποία προσδιορίσθηκε στις 200.000 ευρώ, συναρτήθηκε δε η στάση που θα κρατήσω στη δίκη με την προηγούμενη καταβολή αυτής της αμοιβής. Χωρίς να θέλω να δυσαρεστήσω κανένα, πρέπει να σημειώσω ότι το αίτημα αυτό, έτσι όπως διατυπώθηκε, δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο», ανέφερε και συνέχισε: «Πρώτα από όλα δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι η έκταση και η ένταση της ανάμιξης του Αλέξανδρου και του Θόδωρου στην υπόθεση δικαιολογεί αυτές τις αμοιβές. Οι πάντες θα θεωρήσουν ότι πίσω από τις δικηγορικές αμοιβές κρύπτονται δικές μου αξιώσεις, τις οποίες αν και τις αποποιήθηκα, τις επαναφέρω με τη μορφή δικηγορικών αμοιβών».
«Ηλίθιος εγκληματίας…»
«Κοινή, νομίζω, παραδοχή αποτελεί και η διαπίστωση ότι έχω απέναντί μου έναν ηλίθιο εγκληματία, με ψυχοσύνθεση ναρκίσσου, ο οποίος πιστεύει ότι είναι μία εγκληματική μεγαλοφυΐα, κάτι μεταξύ του Λάκι Λουτσιάνο και του Αλ Καπόνε, που μπορεί να αποφεύγει τις συνέπειες των εγκληματικών του πράξεων εξαγοράζοντας και απειλώντας όποιον του στέκεται εμπόδιο», έγραφε το 2017 ο προφυλακισθείς σήμερα δικηγόρος. Δεν δίστασε να αναφερθεί σε δικηγόρο μάρτυρα της υπόθεσης όπως επίσης και έναν πραγματογνώμονα, που είχε ορίσει ο ανακριτής, προκειμένου να ελέγξει τις κινήσεις των λογαριασμών του Φλώρου, οι οποίοι -όπως αναφέρει- «τρομοκρατημένοι προφανώς από τις απειλές του, ανασκεύαζαν τις καταθέσεις και την πραγματογνωμοσύνη τους».
«Στήσιμο» για σύλληψή του
Ο γνωστός δικηγόρος στην επιστολή του αναφέρεται και στην τοποθέτηση από μεριάς του Αριστείδη Φλώρου στοιχείων που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη σύλληψή του. «Και μόνο το γεγονός ότι φαντάστηκε πως κρύβοντας κάτω από το αυτοκίνητό μου ναρκωτικά, πιστόλι και ζυγαριά και καταγγέλλοντας με ψευδώνυμο στην Αμεση Δράση, ότι οδηγώντας το αυτοκίνητό μου πυροβόλησα έναν άνθρωπο στις 9 το βράδυ στην οδό Μαυρομιχάλη, θα έκανε την Αστυνομία να ψάχνει κάτω από το αυτοκίνητό μου να βρει όπλο και θα έβρισκε ένα άχρηστο πιστόλι, μια μη λειτουργούσα ζυγαριά ακριβείας και μερικά σακουλάκια ναρκωτικής ουσίας, δείχνει την έκταση της βλακείας του», τονίζει στην επιστολή τους στους -προεχόντως φίλους- και συναδέλφους, όπως τους χαρακτηρίζει.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου