Όπως αναφέρει ο ΣΦΕΕ σε ανακοίνωσή του, η ενίσχυση της παραγωγής, η αύξηση των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων για έρευνα, όχι μόνο είναι άμεσα εφικτές, αν υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά θα μπορούσαν να αποδώσουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων στην ελληνική οικονομία και να συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης σε δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, που σήμερα αναζητά την τύχη του στο εξωτερικό.
Κίνηση τώρα: Νέο κύμα εκδρομέων - «Μπούκωσε» η Αττική Οδός, μεγάλες καθυστερήσεις
Ως Σύνδεσμος που εκπροσωπεί τόσο ελληνικές όσο και διεθνείς εταιρίες, ο ΣΦΕΕ τάσσεται υπέρ της θέσπισης κινήτρων για την ενίσχυση της χρήσης των γενοσήμων, ώστε, όπως αναφέρεται, να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι που θα επιτρέψουν σε νέες καινοτόμες λύσεις να εισαχθούν στην αγορά και έτσι ο Έλληνας ασθενής να έχει γρήγορη πρόσβαση στα νέα φάρμακα. Ήδη αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται παγκοσμίως πάνω από 7.000 φάρμακα.
Ταυτόχρονα, ο ΣΦΕΕ συντάσσεται με τη στρατηγική περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας διεθνών και ελληνικών εταιριών που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής περισσότερων ξένων προϊόντων τόσο για την εγχώρια αγορά όσο και για εξαγωγή σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Οπως σημειώνεται “το γεγονός ότι διεθνείς εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παράγουν και συσκευάζουν μέχρι και το 40% των φαρμάκων τους, κατ’ όγκο, σε εγχώριες εταιρίες καταδεικνύει τις δυνατότητες επέκτασης των συνεργασιών, περιλαμβανομένης και της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας”.
Τέλος, ο ΣΦΕΕ καλωσορίζει και την απόφαση για ανάπτυξη των κλινικών μελετών, οι οποίες όπως επισημαίνει, εκτός από σημαντικό μοχλό για την επιστημονική πρόοδο και την αύξηση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, αποτελούν μία «μεγάλη επένδυση» για τη χώρα που μπορεί να προσελκύει κεφάλαια, να εισάγει ερευνητική τεχνογνωσία, να ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.