Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, έχουν ήδη ενημερωθεί για τα κρούσματα το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει κινηθεί όλος ο απαραίτητος μηχανισμός.
“Ο ιός μεταδίδεται από το στόμα, από τρόφιμα, από χέρια, από μολυσμένο νερό. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και έχει κινηθεί ο μηχανισμός, έτσι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ έχει κινηθεί και η διαδικασία εμβολισμού των προσφύγων στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας” είπε ο κ.Πλωμαρίτης.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: «Νεκρώνουν» τα πάντα - Τι θα ισχύσει σε ΜΜΜ και σχολεία
Για “σοβαρή κατάσταση” έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης. “Είναι μια σοβαρή κατάσταση διότι το 2015 τα δηλωθέντα κρούσματα ηπατίτιδας στην Ελλάδα ήταν 62, ενώ μέσα μέσα σε ένα δεκαήμερο είναι οχτώ”.
Σύμφωνα με τον κ.Καλεμκερίδη, οι “εργαζόμενοι ανησυχούν, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου με τις αρμόδιες επιτροπές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα”.
Από την πλευρά του, ο κ.Πλωμαρίτης πρόσθεσε πως δόθηκε εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου του Κιλκίς “εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια για παιδιά να τα στέλνουν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υπάρχει παιδιατρική κλινική για λοιμώδη νοσήματα, ενώ εάν δεν υπάρχουν κρεβάτια για μεγάλους να τους στέλνουν σε κάποιο άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης”.