Ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στη Φλόριντα και σε ομιλία που έδωσε αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας, την οποία μπέρδεψε με το Ιράκ. Τότε, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί, ανέφερε ότι μπερδεύτηκε, επειδή παρασύρθηκε από τον θάνατο του γιου του στο πόλεμο του Ιράκ, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του από καρκίνο.
«Μιλούν για τον πληθωρισμό… ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή λόγω ενός πολέμου στο Ιράκ και των επιπτώσεων στο πετρέλαιο και αυτού που κάνει η Ρωσία… με συγχωρείτε, τον πόλεμο στην Ουκρανία… Σκέφτομαι το Ιράκ γιατί εκεί πέθανε ο γιος μου», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι έκανε το ίδιο λάθος μέσα σε λίγες εβδομάδες, αφού είχε αναφέρει ακριβώς το ίδιο στις 13 Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, αυτή τη φορά διόρθωσε το ατόπημα του και ανέφερε ότι ο γιος του πέθανε τελικά από καρκίνο. «Ο γιος μου, που πέθανε από γλοιοβλάστωμα σταδίου 4, το κόστος αυτών των φαρμάκων ήταν τεράστιο», είπε έπειτα για τον Μπο Μπάιντεν που πέθανε σε ηλικία 46 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου τον Μάιο του 2015 στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στο Μέριλαντ.
Οι γκάφες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Αποκάλεψε την Debbie Wasserman Schultz, που είναι μέλος του Κογκρέσου, «Γερουσιάστρια», «φίλη», αλλά και «παιδί». Αυτό όμως ήταν «πταίσμα» μπροστά στη διατύπωση ότι γνώρισε και μίλησε στον… εφευρέτη της ινσουλίνης.
Ισπανία: Παραδοχή του προέδρου της περιφέρειας της Βαλένθια - Έκανε λόγο για «λάθη» και ζήτησε «συγνώμη»
Μιλώντας για την μείωση του κόστους της ινσουλίνης για τον διαβήτη είπε: «Εφευρέθηκε από έναν άνθρωπο που δεν το πατένταρε επειδή το ήθελε διαθέσιμο σε όλους. Του μίλησα, εντάξει; Και μάντεψε τι; Κόστισε 10 δολάρια για να γίνει. Και αν υπλογίσετε τις συσκευασίες και τα σχετικά, μπορείτε να το πάρετε μέχρι και 15 δολάρια. Λοιπόν, ξέρετε τι; Δεν θα χρειαστεί να πληρώνουν περισσότερα από 35 δολάρια το μήνα. Θα εξακολουθούν να έχουν σημαντικό κέρδος αντί για ένα μέσο όρο 400 δολαρίων το μήνα».
Η αλήθεια είναι όμως ότι οι Καναδοί γιατροί Frederick Banting και Charles Best απομόνωσαν την ορμόνη ινσουλίνη το 1921.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=CvpEysHTy_4&feature=emb_logo
Ειδήσεις σήμερα
Καλάθι του νοικοκυριού: Πόσο στοιχίζει και πόσα προϊόντα περιέχει το καλάθι κάθε σούπερ μάρκετ