Στις αποσκευές των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 35 χελώνες, 50 χαμαιλέοντες, 20 φίδια, δύο λευκούς σκαντζόχοιρους και δύο αρμαντίλο! Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών, καθώς τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει νόμου για τη διατήρηση της άγριας ζωής, αλλά και νόμων σχετικών με τα τελωνεία και τη δημόσια υγεία.
Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν τις γεμάτες με ζώα βαλίτσες σε πτήση της Thai Airways από το αεροδρόμιο Σουβαρναμπχούμι της Μπανγκόκ προς το Τσέναϊ της Ινδίας, την περασμένη Δευτέρα. Ο έλεγχος των αποσκευών με ακτίνες Χ οδήγησε σε περαιτέρω έλεγχο των αρχών, οι οποίοι σοκαρισμένοι ανακάλυψαν το περιεχόμενο τους. Μάλιστα, το ένα εκ των δύο αρμαντίλο ήταν εμφανώς αφυδατωμένο, αλλά εν τέλει σώθηκε.
Σύμφωνα με την Traffic, μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί το εμπόριο άγριων ζώων, τέτοια περιστατικά αποτελούν «σοβαρό και αυξανόμενο» πρόβλημα.
«Αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο παγκοσμίως μετά τα όπλα, τα ναρκωτικά και την εμπορία ανθρώπων και συχνά συνδέεται με άλλες μορφές σοβαρού εγκλήματος, όπως η απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η διαφθορά», προειδοποίησε έκθεση από τον Μάρτιο του 2022.
Τα συνήθη κίνητρα για το λαθρεμπόριο άγριων ζώων περιλαμβάνουν τη χρήση τους για τρόφιμα, παραδοσιακά φάρμακα, αντικείμενα, μόδα και εξωτικά κατοικίδια ζώα.
Μεταξύ 2011 και 2020, η έρευνα της Traffic υποστηρίζει ότι περισσότερα από 70.000 άγρια ζώα – συμπεριλαμβανομένων των μελών του σώματός τους ή των παραγώγων τους – ανακαλύφθηκαν στα ινδικά αεροδρόμια. Άλλωστε, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τσέναϊ, όπου ταξίδευαν οι συλληφθείσες γυναίκες, έχει τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών κατάσχεσης άγριων ζώων στη χώρα.
Πηγή: skynews
Ειδήσεις σήμερα
Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον μαρτυρικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας
Σοκ από τη Eurostat: Στο 12% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο