Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ένωσης Δικηγόρων Ιγκόρ Τρούνοφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι το υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή του για δωρεάν κρυοτράπεζα και αλλαγές στην υποχρεωτική ιατρική ασφάλιση.
Η Ρωσία κινητοποίησε 300.000 εφέδρους μετά από μια σειρά αποτυχιών στην Ουκρανία. Πολλοί άνδρες άρχισαν στη συνέχεια να πλησιάζουν κλινικές για να καταψύξουν το σπέρμα τους, ανέφεραν δημοσιεύματα.
Ο κ. Τρούνοφ ανακοίνωσε στο Twitter ότι η ένωσή του υποβάλλει αίτηση για λογαριασμό πολλών ζευγαριών, στα ο σύζυγος είχε κληθεί να συμμετάσχει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του Πούτιν στην Ουκρανία.
Το υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις παρατηρήσεις του κ. Τρούνοφ και ο δικηγόρος είπε στο BBC ότι το σωματείο του θα πρέπει να συνεχίσει να «παλεύει» για να γίνει βέβαιο ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των στρατιωτών.
Ο δικηγόρος είπε στο Tass ότι το υπουργείο είχε τυπικά «καθορίσει τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για δωρεάν διατήρηση και αποθήκευση γεννητικών κυττάρων (σπερματοζωαρίων) για πολίτες που κινητοποιήθηκαν για να συμμετάσχουν στην “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για το 2022-2024».
Μύθοι και αλήθειες για τους νέους ρωσικούς πυραύλους - Και όμως δεν είναι ανίκητοι!
Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο με έως και 200.000 στρατιώτες. Όχι μόνο έχει χάσει περισσότερα από τα μισά εδάφη που κατείχε κατά την αρχική φάση του πολέμου, αλλά έχει υποστεί απώλειες δεκάδων χιλιάδων.
Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια «μερική επιστράτευση» και τα θύματα συνέχισαν να αυξάνονται. Περισσότεροι από 250.000 Ρώσοι έφυγαν από τη χώρα για να αποφύγουν το στρατό.
Μέσα σε λίγες μέρες από την επιστράτευση, ο ιστότοπος Fontanka στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη, ανέφερε ότι υπήρχε αύξηση των ανδρών που ενδιαφέρονταν για την εξωσωματική γονιμοποίηση και προσέγγιζαν κλινικές γονιμότητας για να παγώσουν το σπέρμα τους, αλλά και να συντάξουν έγγραφα που να επιτρέπουν στις γυναίκες τους να το χρησιμοποιήσουν.
Οι Ρώσοι άνδρες και γυναίκες σπάνια χρησιμοποιούσαν τις κλινικές «για την περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά», ανέφερε ο ιστότοπος Fontanka. Ωστόσο, τώρα με τον πόλεμο, η διαδικασία αυτή αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τα ζευγάρια, εάν τυχόν ο άνδρας πεθάνει ή χάσει την ικανότητα αναπαραγωγής του.
Ειδήσεις σήμερα
Qatargate – Εύα Καϊλή: «Είπα στον πατέρα μου να πάρει βαλίτσα και μπιμπερό» – Ήξερε για τα χρήματα
Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Στους 64 οι νεκροί – Λεηλασίες σε κλειστά καταστήματα
«Ρολόι της Αποκάλυψης»: Πιο κοντά από ποτέ σε πυρηνικό πόλεμο