Για το πρότυπο που είχε στην εφηβική ηλικία ο Βλαντιμιρ Πούτιν είπε: «Όταν ήμουν στο λύκειο ήθελα να γίνω σαν τον Σορτζ… Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία».
Ο λόγος για τον Ρίτσαρντ Σορτζ (1895 – 1944) Γερμανό δημοσιογράφο και Σοβιετικό κατάσκοπο ενεργό πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
O ρώσος πρόεδρος μιλάει για το εάν πιστεύει στο πεπρωμένο διαφωνώντας με τη λογική πώς ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.
«Πιστεύω στο πεπρωμένο, αλλά πιστεύω επίσης ότι μπορούμε να το επηρεάσουμε» ξεκαθαρίζει. «Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, στις ικανότητές σου, και το πιο σημαντικό, στο ότι κάνεις το σωστό, αυτό πραγματικά βοηθάει» τονίζει.
Εντύπωση προκαλεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην οποία μιλάει και για τα παιδιά και τα εγγόνια του, ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλάει κοφτά στον δημοσιογράφο, αρνούμενος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση δε θέλει.
https://twitter.com/Ruptly/status/1314173700762079233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1314181957690036225%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Fsynenteyksi-poutin-o-kataskopos-pouE280A6-agapise-pisteyei-sto-pepromeno-vids
Βέλγιο: 14χρονος σχεδίαζε επίθεση σε τζαμί την ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων
Πιθανότατα, ο Σορτζ επηρέασε τον Πούτιν περισσότερο απ’ ό,τι ήθελε να ομολογήσει, καθώς το διάστημα 1985-1990 εργάστηκε στην Ανατολική Γερμανία ως μυστικός πράκτορας της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας
Ο Ρίτσαρντ Σορτζ γεννημένος στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από Γερμανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα εργάστηκε ως δημοσιογράφος τόσο στη ναζιστική Γερμανία όσο και στην αυτοκρατορία της Ιαπωνίας. Το κωδικό του όνομα ήταν “Ramsay” (Ρωσικά: Рамза́й). Πολλές διάσημες προσωπικότητες τον θεωρούσαν έναν από τους καλύτερους κατάσκοπους.
Ο Σορτζ είναι ο πιο διάσημος για τη δράση στην Ιαπωνία το 1940 και το 1941, οπότε παρείχε πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο του Αδόλφου Χίτλερ να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση. Στη συνέχεια, στα μέσα Σεπτεμβρίου 1941, ενημέρωσε τους Σοβιετικούς ότι η Ιαπωνία δεν σκόπευε να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση στο εγγύς μέλλον. Ένα μήνα αργότερα, ο Σορτζ συνελήφθη στην Ιαπωνία για κατασκοπεία. Βασανίστηκε, αναγκάστηκε να ομολογήσει, δικάστηκε και απαγχονίστηκε τον Νοέμβριο του 1944.
Του απονεμήθηκε μετά θάνατον, το 1964, ο τίτλος του «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr