Οι 46 ήταν Παλαιστίνιοι, 4 ήταν Ισραηλινοί και 3 ήταν Λιβανέζοι, σύμφωνα με την οργάνωση για την προάσπιση του Τύπου, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η οποία καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου.
Η επικαιροποίηση του απολογισμού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε μετά τον θάνατο σήμερα δύο δημοσιογράφων του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις λιβανέζικες αρχές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ15/11/2024|18:32Τηλεφώνημα Σολτς - Πούτιν για την Ουκρανία: Τι είπαν καγκελαρία και Κρεμλίνο
— Salman Andary (@salmanonline) November 21, 2023
Επιπλέον, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, 11 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί και τρεις θεωρούνται αγνοούμενοι, από την έναρξη του πολέμου.
#İsrail'in öldürdüğü 2 gazeteciden geriye yanan kameraları kaldı!#Lübnan resmi ajansı #NNA'da yer alan habere göre #İsrail ordusu Teyr Harfa beldesi yakınlarında gazetecilerin bulunduğu noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Al Mayadeen TV'nin kadın #muhabiri Farah Ömer ve… pic.twitter.com/kIFex9RdxN
— Yeni Journal (@yenijournal) November 21, 2023
«Οι δημοσιογράφοι στη Γάζα είναι εκτεθειμένοι σε ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους επιχειρώντας να καλύψουν την ισραηλινή επίθεση, καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές, κατεστραμμένες επικοινωνίες, ελλείψεις σε προμήθειες και μαζικές διακοπές της ηλεκτροδότησης», σχολιάζει η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων στον ιστότοπό της.
Ειδήσεις σήμερα
Ουκρανία: Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μετά τη ρωσική εισβολή
Γαλλία: Η ακροδεξιά αναμένεται να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις Ευρωεκλογές [δημοσκόπηση]
Εκλογές στην Ολλανδία: Τα 5«περίεργα» κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία