Η σχέση του Τσιν με την μητέρα του παιδιού «άνθισε» όταν ο Κινέζος πολιτικός εργαζόταν ως διπλωμάτης στις ΗΠΑ. Η σχέση αυτή φέρεται να κράτησε για όλη τη 18μηνη θητεία του στην Ουάσιγκτον.
Τα στοιχεία της ερωμένης και του παιδιού του Τσιν δεν είναι δημοσίως γνωστά, αλλά εικασίες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο εδώ και μήνες για «τις στενές σχέσεις» του πολιτικού με την παρουσιάστρια της τηλεόρασης του Phoenix, Φου Σιαοτιάν με σπουδές στο Cambridge, η οποία εξαφανίστηκε από την κοινή θέα την ίδια στιγμή που ο Τσιν εθεάθη για τελευταία φορά με την επίσημη ιδιότητά του.
Ο Τσι Γκανγκ, κάποτε έμπιστος του Κινέζου ηγέτη Σι Ζινπίνγκ, επέστρεψε στο Πεκίνο από την Ουάσιγκτον τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών.
Αν και η θητεία του διήρκεσε μόνο λίγους μήνες, ο Τσι επέβλεπε τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας κατά τη διάρκεια μιας έντονης περιόδου που χαρακτηρίστηκε από μια αναβληθείσα επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μετά την ανακάλυψη της Ουάσιγκτον ότι το Πεκίνο είχε εκτοξεύσει ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι στον αμερικανικό εναέριο χώρο.
Αφού ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από τον στρατό να καταρρίψει το αερόστατο στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Τσιν ηγήθηκε της εκστρατείας ανταλλαγής μηνυμάτων της Κίνας. Αρνούμενος ότι το σκάφος εστάλη σκόπιμα στις ΗΠΑ, προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει την Ουάσιγκτον ότι ήταν ένα «μετεωρολογικό αερόπλοιο» που είχε βγει εκτός πορείας.
Σε μια από τις τελευταίες επίσημες πράξεις του τον περασμένο Ιούνιο, ο Τσιν συναντήθηκε με τον Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια του επαναπρογραμματισμένου ταξιδιού του υπουργού στο Πεκίνο, με στόχο να μετριάσει τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Η ύποπτη…συνέντευξη πάθους του υπουργού με τη Φου Σιαοτιάν
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε αρχικά ότι η απουσία του Τσιν οφειλόταν σε θέματα υγείας, αλλά οι ψίθυροι έγιναν πιο έντονοι όταν ο Σι αφαίρεσε τον τίτλο του υπουργού από τον Τσιν τον Ιούλιο, χωρίς εξηγήσεις.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Την ίδια ώρα, «ερευνητές» των social media είχαν αρχίσει να βγάζουν συμπεράσματα για μία πιθανή σχέση του Τσιν με τη δημοσιογράφο Φου Σιαοτιάν, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επεσήμαναν ότι η Φου δημοσίευσε μια φωτογραφία του γιου της, Ερκίν στο X (πρώην Twitter), στις 10 Απριλίου, μαζί με ένα στιγμιότυπο από τη συνέντευξή της με τον Τσιν Γκανγκ τον προηγούμενο μήνα στην εκπομπή της «Talk with World Leaders».
Άλλοι παρατήρησαν ότι η συνέντευξη μεταξύ τους ήταν αρκετά «θερμή», με το ζευγάρι να έχει περισσότερη οπτική επαφή από ό,τι συνήθως. Όλες οι συζητήσεις στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo σχετικά με τη χαλαρή συμπεριφορά του ζευγαριού λογοκρίθηκαν, πάντως, γρήγορα.
Η Φου πιστεύεται επίσης ότι διατηρούσε έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσίευσε εορταστικές φωτογραφίες από την 100ή ημέρα ζωής του γιου της, στις 4 Μαρτίου. Οι φωτογραφίες φαινόταν ότι είχαν τραβηχτεί σε μια νοικιασμένη κατοικία στο Λος Άντζελες.
«Α, και για να ξέρετε, ο πατέρας του γιου μου δεν είναι Αμερικανός. Στην πραγματικότητα σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην πατρίδα μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό!» έγραψε στα social media.
Οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ ενημερώθηκαν τον Αύγουστο για τον λόγο της απόλυσης του Τσιν, ανέφερε η εφημερίδα, με τους ερευνητές να επιβεβαιώνουν ότι το μωρό γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Ενώ το Σύνταγμα ορίζει ότι οποιοσδήποτε γεννηθεί στην Αμερική έχει εγγυημένη υπηκοότητα, τα μωρά που γεννιούνται από ξένους διπλωμάτες συνήθως εξαιρούνται.
Ειδήσεις σήμερα
Εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Παρέδωσαν τα όπλα οι Αρμένιοι
Βασιλιάς Κάρολος: Τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία – Η συνάντηση με Μακρόν