Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, στα πλαίσια του μνημονίου αυτού η Τουρκία θα πάρει μέρος σε έργα για την έρευνα, παραγωγή, μεταφορά, διύλιση, εμπορία και διανομή των πόρων υδρογονανθράκων στη Λιβύη. Στο έργο θα συμμετάσχει η ΤΡΑΟ, η BOTAŞ και το διεθνές σκέλος της ΤΡΑΟ, η TPIC. Η ΤΡΑΟ θα συμμετάσχει με τα σεισμικά σκάφη που διαθέτει.
Σύμφωνα πάντα με τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ, ο προτεινόμενος νόμος για το Μνημόνιο Συνεννόησης, που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022 στην Τρίπολη, αναμένεται τις επόμενες ημέρες α εγκριθεί πρώτα από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και στη συνέχεια από την Ολομέλεια και θα τεθεί σε ισχύ.
Το Εφετείο της Τρίπολης στη Λιβύη είχε εκδώσει πρόσφατα απόφαση αναστολής της συμφωνίας για τεχνικό λόγο που απορρέει από το εσωτερικό δίκαιο της χώρας. Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Μωχάμεντ Αούν ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ήταν έγκυρη.
ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο - Αστυνομικοί σκότωσαν 35χρονο - Μαχαίρωνε τους γονείς του
Μετά τις δηλώσεις αυτές της Λιβύης, η Τουρκία ξεκίνησε τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας, γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ που υπολογίζουν τα κέρδη από αυτή την συνεργασία να φτάσουν τα 30 δις δολάρια.
Ειδήσεις σήμερα
Μητσοτάκης στην Ιαπωνία: Συναντήσεις με φόντο τις επενδύσεις – Το μήνυμα που έστειλε στον Ερντογάν