Η υπόθεση του «Ζόντιακ» έχει απασχολήσει τις Αρχές για δεκαετίες. Ο αγνώστου ταυτότητας άνδρας με το συγκεκριμένο παρατσούκλι είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες, που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 1968-1969, στο Σαν Φρανσίσκο. Την εποχή των δολοφονιών, ο Ζόντιακ έστελνε μυστηριώδεις, συχνά κρυπτογραφημένες επιστολές στον Τύπο, απειλώντας ότι θα «συνέχιζε να σκοτώνει» εάν οι επιστολές του δεν δημοσιεύονταν.
Μια από αυτές τις επιστολές αποκρυπτογραφήθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο κείμενο αυτό, ο δολοφόνος με το προσωνύμιο «Ζόντιακ» έλεγε πως δεν τον ένοιαζε εάν τον έπιαναν και εκτελούσαν, καθώς είχε δημιουργήσει μια «στρατιά από πιστούς» που θα συνέχιζαν το έργο του.
Τώρα, η ερευνητική ομάδα με το όνομα «Case Breakers» ισχυρίζεται πως κατάφερε να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου. Η ομάδα υπέδειξε έναν άνδρα ονόματι Γκάρι Φράνσις Πόουστ, ο οποίος έχει πεθάνει από το 2018.
Οι «Case Breakers» επικαλούνται καταθέσεις μαρτύρων, ιατροδικαστικά και φυσικά στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες που συνέλεξαν από τον σκοτεινό θάλαμο του Πόουστ, ως αποδείξεις για την ενοχή του. Απ’ ό,τι φαίνεται, στις φωτογραφίες του ο Πόουστ εμφανίζεται με κάποιες ουλές στο μέτωπο, οι οποίες ταιριάζουν με την απεικόνισή του στα δικανικά σκίτσα της εποχής των δολοφονιών.
Όπως λέει μια ερευνήτρια των Case Breakers, η Τζεν Μπούκολτς, μια από τις επιστολές του Ζόντιακ αλλάζει νόημα, εάν κανείς αφαιρέσει από το κείμενο τα γράμματα που συνθέτουν το όνομα του Γκάρι Φράνσις Πόουστ. Το γεγονός αυτό ώθησε τους ερευνητές στο να πειστούν ακόμη περισσότερο για την ενοχή του άνδρα.
Η ομάδα επιπλέον πιστεύει ότι ο Πόουστ υπήρξε υπεύθυνος και για μια έκτη δολοφονία, αυτήν της Σέρι Τζο Μπέιτς, που έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 1966 στην κομητεία Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια, 643 χιλιόμετρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο. Η δολοφονία της Μπέιτς πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια πριν την πρώτη δολοφονία που αποδιδόταν, μέχρι σήμερα, επισήμως στον Ζόντιακ.
Κέιτ Μίντλετον: «Να στραφούμε στην αγάπη και όχι στον φόβο» - Τι ανάφερε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της
Ενώ το αστυνομικό τμήμα του Ρίβερσαϊντ δεν έχει μέχρι στιγμής κάνει κάποιο σχόλιο για το εάν πιστεύει ότι ο Πόουστ ήταν ο Ζόντιακ, ο εκπρόσωπος Τύπου του τμήματος δήλωσε πως ο Ζόντιακ δεν μπορεί να υπήρξε υπεύθυνος για τον θάνατο της Μπέιτς.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος, το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που έχει η αστυνομία στα χέρια της και που συνδέει τον Ζόντιακ με τη δολοφονία είναι μια ακόμη χειρόγραφη επιστολή που είχε σταλεί στον Τύπο το 1967. Το 2016, ωστόσο, οι εφημερίδες έλαβαν ακόμη ένα γράμμα, το οποίο έλεγε πως η επιστολή του 1967 ήταν ένα «αρρωστημένο αστείο» και πως ο δολοφόνος της Μπέιτς ήταν κάποιος άλλος.
Η ομάδα Case Breakers, ωστόσο, ζήτησε από την αστυνομία να εξετάσει σοβαρά την περίπτωση και να συγκρίνει το DNA του Πόουστ με το DNA που βρέθηκε στην σκηνή της δολοφονίας της Μπέιτς. Ως τώρα, η επίσημη θέση της αστυνομίας είναι ότι η έρευνα για τον Ζόντιακ συνεχίζεται. Το FBI έχει, από μεριάς του, ανακοινώσει ότι οι ισχυρισμοί των Case Breakers θα διερευνηθούν σοβαρά.
Αξίζει να αναφερθεί πως, μέσα από τις επιστολές που έχουν έρθει ως τώρα στο φως, ο «Ζόντιακ» έχει αναλάβει την ευθύνη για 37 δολοφονίες. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο αυτάρεσκος δολοφόνος συνόδευε τις επιστολές του με κομμάτια από τα ματωμένα ρούχα των θυμάτων, θέλοντας να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του ήταν αληθείς.
ΠΗΓΕΣ: CNN, New York Post ,TheCaseBreakers.org
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Έβγαλε πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ
- Η κακοκαιρία «Αθηνά» φέρνει καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους – Πώς θα κινηθεί
- Τέλος τα μέτρα για τους εμβολιασμένους: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση και κόκκινες περιοχές
- Στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη Κύρωση της Συμφωνίας με την Γαλλία – Οι ομιλίες των αρχηγών και…
- Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Πακιστάν