Στο ντιμπέιτ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετείχαν ο Μάνφρεντ Βέμπερ από Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), η Μαργκρέτε Βεστάγκερ της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), ο Φρανς Τίμερμανς, από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), ο Γιαν Ζαχραντίλ από τη Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE) η Σκα Κέλερ από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP) και ο Νίκο Κουε από την Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL), οι οποίοι και παρουσίασαν τις προτεραιότητές τους παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες της Κομισιόν για τα επόμενα χρόνια. Πάντως τρεις εξ αυτών είναι τα φαβορί για την διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία.
Πριγκίπισσα Αικατερίνη: Δίνει μάχη με τον καρκίνο - Το σοβαρό χειρουργείο
Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε μια αναφορά στην Ελλάδα σχετικά με τη στάση της απέναντι στο ζήτημα της Βενεζουέλα. Αφορμή στάθηκε η πρότασή του να καταργηθεί η ομοφωνία στις αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ.
«Επί τέσσερις εβδομάδες δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση για την καταδίκη του κομουνιστικού καθεστώτος του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, επειδή κάποιοι από την Ελλάδα και την Ιταλία προσπαθούσαν να το μπλοκάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δημοσιογράφοι, που συντόνιζαν το ντιμπέιτ της Κομισιόν, έθεσαν και το ζήτημα ανάπτυξης του ευρωπαϊκού νότου και των υψηλών ποσοστών ανεργίας, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, ωστόσο, οι υποψήφιοι απέφυγαν να αναφερθούν ευθέως στην Ελλάδα. Ο Τίμερμανς μίλησε για την Πορτογαλία και κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την επιβολή πολιτικών λιτότητας στις χώρες αυτές. Ο Βέμπερ, από την πλευρά του, απάντησε, ότι οι τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι, Πιερ Μοσκοβισί, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο νυν πρόεδρος της ευρωομάδας Μάριο Σεντένο ανήκουν στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, άλλωστε, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε δηλώσει σχετικά πως οι νέοι ζητούν εργασία και όχι ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό.