1) Μειώνεις τις φορές του delivery και τις θερμίδες του βραδινού: την ώρα του βραδινού βαριέσαι απίστευτα να μπεις στην κουζίνα και να ετοιμάσεις κάτι να φας. Η εύκολη λύση για κάτι γρήγορο και νόστιμο που θα σε χαλαρώσει πάντα από την ένταση της ημέρας είναι το να παραγγείλεις έτοιμο φαγητό. Αν όμως επιλέξεις να φας κάποια από τις εναλλακτικές του πρωινού (π.χ. γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως, κανέλα και ξηρούς καρπούς), θα χρειαστείς λιγότερο από 5΄για να το ετοιμάσεις και θα γλυτώσεις τουλάχιστον 200kcal.
- Γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ολικής αλέσεως, κανέλα και ξηρούς καρπούς 232
- 1 μερίδα τυρί & 1 αυγό βραστό ή ποσέ ή ομελέτα με μανιτάρια & 1 φέτα ψωμί 230
- 2 φρυγανιές ή ρυζογκοφρέτες & ταχίνι ή μαλακή μαργαρίνη & μέλι ή μαρμελάδα & 1 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι 278
- 1 τοστ με 2 φέτες ψωμί πολύσπορο, τυρί και βραστή γαλοπούλα light 360
- Smoothie με ημίπαχο γάλα ή γιαούρτι, 1/2 μπανάνα, 1 κουταλιά ανάμεικτα ωμά, ανάλατα αμύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια 270
2) Κοιμάσαι καλύτερα: τα γαλακτοκομικά και οι ξηροί καρποί που συνήθως υπάρχουν στο πρωινό, είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη η οποία είναι αμινοξύ της σεροτονίνης, η οποία έχει ηρεμιστική δράση και μπορεί να προετοιμάσει τον εγκέφαλο και το σώμα για τον ύπνο βραδέων κυμάτων (4ο στάδιο ύπνου). Έτσι όταν καταναλώνονται στο βραδινό σε βοηθάνε να κοιμάσαι σαν πουλάκι. Αντίθετα, όταν καταναλώνεις θερμιδογόνα τρόφιμα, σου προκαλούν δυσπεψία λόγω του ότι τα λιπαρά που περιέχουν αυξάνουν τον όγκο όγκου αίματος που πρέπει να μαζευτεί στομάχι για να αρχίσει η διαδικασία της πέψης.
3) Αυξάνεις την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών: τα τρόφιμα που συνήθως επιλέγουμε για πρωινό είναι γεμάτα από ωφέλιμες ουσίες.
Συγκεκριμένα:
- Υδατάνθρακες, οι οποίοι δίνουν ενέργεια
- «Καλά» ω-Λιπαρά, τα οποία βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
- Βιταμίνες Α, D, Ε, Κ, C, που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό και την αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού.
- Φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνουν την αποθήκευση του διατροφικού λίπους.
- Ασβέστιο: όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και να αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό.
*Από τη Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, ΜSc Αντιπρόεδρο Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ» – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέας Κορινθίας
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- «Άγιος Παΐσιος»: Αγωγή 200.000 ευρώ σε Τατσόπουλο για τα όσα είπε για…
- Τα viral της ημέρας: Άνδρας τεμαχίζει μήλα στον αέρα με σπαθί σαμουράι…
- Αγριες Μέλισσες-spoiler: Αυτό είναι το μεγάλο τέλος της Ελένης
- Survivor 5 spoiler 19/2: Οι πρώτες πληροφορίες για την ομάδα που κερδίζει…
- Ο Αρκάς μας λέει καλημέρα με τον… σκληρό Φεβρουάριο