Το «Science Agora» είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των εξής πέντε επιστημονικών ιδρυμάτων: Ερευνητικό Κέντρο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin – ΟΠΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών – ΕΠΙΣΕΥ.
Στην εκδήλωση για την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Google και του «Science Agora» παρουσιάστηκαν οι 20 πρώτες επιχειρηματικές ομάδες που έχουν προεπιλεγεί στην πρώτη φάση.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι πέντε καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις θα λάβουν έως 40.000 ευρώ μέσα στον Ιούλιο 2022, για την υλοποίηση των ιδεών τους. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να διεκδικήσουν περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω venture capitals.
O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στην εναρκτήρια ομιλία του στο Innovathens στην Τεχνόπολη (20/6), σφραγίζοντας τη συνεργασία της Google και του «Science Agora», επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Οταν 5 κορυφαία ελληνικά επιστημονικά ιδρύματα ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Google, το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι.
Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνοβλαστοί σε συνεργασία με τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αμοιβαία επωφελείς συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα και τεχνολογικές εταιρίες όπως η Google προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση -και ειδικότερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- στηρίζει έμπρακτα αυτές τις πρωτοβουλίες, που αποσκοπούν στην ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία».
Την προεδρία του ΕΒΕΘ διεκδικεί εκ νέου ο Γιάννης Μασούτης - Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο»
Ειδήσεις σήμερα
Παγκόσμιο σοκ για το Αφγανιστάν: Πάνω από 950 νεκροί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ
Θεσσαλονίκη – Απίστευτο βίντεο: Έτρεχε στον περιφερειακό με πατίνι και πάνω από 100χλμ
Αντικατάσταση συσκευών: Οδηγίες για το allazosyskevi.gov.gr – Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση