Όταν το κυνήγι των απατεώνων βρίσκεται στην κορύφωσή του, οι Βρετανοί αστυνομικοί θα έχουν πλέον ένα λόγο παραπάνω για να θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις αποστολές. Γιατί; Επειδή η αστυνομία στην περιοχή της νότιας Ουαλίας δοκιμάζει το Ford Ranger Raptor, το οποίο έχει αποκτήσει ό,τι προβλέπεται, ώστε να είναι ένα κανονικό περιπολικό: εντυπωσιακά αυτοκόλλητα, μπλε φάρο και σειρήνα έκτακτης ανάγκης. Το… βελτιωμένο, λοιπόν, pick-up προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί από τα αστυνομικά τμήματα ολόκληρης της χώρας, εφόσον τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά.
Υπερυψωμένο περιπολικό
Το συγκεκριμένο Ford Ranger Raptor εφοδιάζεται με έναν turbo diesel κινητήρα, ισχύος 213 ίππων, ο οποίος είναι σε θέση να επιταχύνει το πανύψηλο όχημα (φτάνει τα σχεδόν 2 μέτρα) στα 170 χλμ./ώρα. Το Ranger μεταβλήθηκε στο συγκεκριμένο Raptor έπειτα από μία σειρά επεμβάσεων, στις οποίες ανήκουν μία ανάρτηση, ειδικού τύπου για απαιτητικές εκτός δρόμου επεμβάσεις από την αμερικανική Fox, που περιλαμβάνει αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος της τάξης των 5 εκ., ειδικά off-road ελαστικά, διαστάσεων 285/70 R 17, καθώς και σταθερά προστατευτικά του κάτω μέρους του αμαξώματος.
Σημειώνουμε πως το Ford Ranger είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Αγγλία και, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται επίσης από το Royal National Lifeboat Institution (RNLI – το βασιλικό εθνικό ίδρυμα ναυαγοσωστικών λέμβων). Από την πλευρά της, η Ford στηρίζει το RNLI με εκατοντάδες αυτοκίνητά της, αφού έως τα τέλη του 2019 θα παραχωρηθούν στο ίδρυμα ακόμα 10 Fiesta, 10 EcoSport, 80 Focus, 10 Kuga, 80 Transit, Transit Connect και Transit Custom, αλλά και 20 Ranger.
Το 2020 και 2021 θα ακολουθήσουν 150 επιπλέον μονάδες, με το Ranger να κατέχει τη «μερίδα του λέοντος», με 100 μοντέλα του στους ναυαγοσώστες. Το RNLI διαθέτει 238 σταθμούς στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία και απασχολεί 240 ναυαγοσώστες στις παραλίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και των νησιών στη Θάλασσα της Μάγχης. Είναι ανεξάρτητο από την ακτοφυλακή και την κυβέρνηση, ενώ εξαρτάται από εθελοντικές δωρεές και κληροδοτήματα, ώστε να συνεχίζει το πολύτιμο, σωτήριο έργο του. Από την ίδρυση του RNLI το 1824 (!) έως σήμερα έχουν σωθεί περισσότερες από 142.000 ανθρώπινες ζωές.