Φάνηκε, από την πρώτη στιγμή, ότι θα μας ήταν «χρήσιμος», διεκδικώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε μόνον ότι εντός δέκα μηνών κατόρθωσε να μετατρέψει τον μισό ΣΥΡΙΖΑ σε Κασσελάκι και τον άλλο μισό… να πάρει των ομματιών του. Δεν το λες και μικρό θέμα ότι κόμμα που κυβέρνησε επί τετραετία την Ελλάδα αυτός κατάφερε να σβήσει τα αριστερά του φώτα και να του ανάψει τηλεοπτικές κάμερες. Το νιώθω. Δύσκολο και δυσάρεστο του είναι να απουσιάζει από τα «πρωινάδικα» στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει η φωτογραφία του -είτε με το σύζυγο είτε με τη Farly- στα έντυπα, και γενικά, να μη βλέπει τον εαυτό του σε ρόλο πρωταγωνιστικό, στα αποκόμματα του Τύπου που προσκομίζονται από την ασφάλειά του, εκεί που μένει, ώσπου να ετοιμαστεί η μεζονέτα στο Κολωνάκι. Και μια και το έφερε ο λόγος επισημαίνω ότι αυτό το σπίτι το αγόρασε ο σύζυγός του. Αυτό καθαυτό ως γεγονός παραπέμπει …στο θαύμα των πέντε άρτων, εν ερήμω: Δηλαδή, τα 600 ευρώ που είχε ο Tylor στον τραπεζικό λογαριασμό του φούσκωσαν τόσο πολύ που έγιναν 1.780.000 ευρώ. Σημειώνω ότι είναι το δεύτερο θαύμα, μετά από εκείνο το αλήστου μνήμης όταν εξήλθε από την κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης αρχηγός.
Την ημέρα ακριβώς που δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου του Ιδρύματος Τσίπρα, με επιφανείς ομιλητές και προσκεκλημένους, ο Κασσελάκης μάς ενημέρωσε για την ίδρυση του δικού του Ιδρύματος- αντιλαμβάνεσθε ότι ουκ εά αυτόν καθεύδειν… ο Τσίπρας- με την ονομασία Center for European Progress. Ο καταστατικός σκοπός του αναφέρεται «στην προάσπιση της Δημοκρατίας έναντι της ανερχόμενης Δεξιάς», συνοδευόμενος από πολλά παραφερνάλια. Δήλωσε ότι θα έχει γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Χαιρετίζω… τα γραφεία της Νέας Υόρκης ως εξαιρετική ιδέα. Ισως έτσι να βρούμε το μίτο της Αριάδνης βλέποντας… τους χορηγούς του. Ητοι, αυτούς που τον επέλεξαν και μας τον έστειλαν πακέτο. Αραγε, να τους έπεισε απαγγέλλοντας «άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια, θα είμαι πρωθυπουργός» ή «θα είμαι πρώτος και με διαφορά στις ευρωεκλογές»;
Κλιμάκωση χωρίς κέρδος
Είπε στον Γιάννη Πρετεντέρη ότι μιλάει ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά. Τα ελληνικά του είναι που μας δυσκολεύουν…