Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Πιθανότατα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και παρήλθαν δεκαετίες από την ηλικία που θα του συγχωρούσαν τις κουζουλάδες, έχει υιοθετήσει μια συμπεριφορά ανάμεσα στην προπέτεια και στο θράσος, στην αγένεια και την ασέβεια, την αυθαιρεσία ως άσκηση εξουσίας. Και πλέον επιδεικνύει επί παντός τόσο συχνά τη μαγκιά της ατιμωρησίας του, πιστεύοντας ότι αυτή απορρέει δικαιωματικά από το βουλευτικό του αξίωμα.
Πριν λίγες μέρες απεφάνθη ότι «τη δεύτερη φορά της Αριστεράς» ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει δεύτερη σχολή δικαστών στην οποία θα μπουν νέα στελέχη για να υπάρξει ανανέωση. Ταυτόχρονα, θα συνταξιοδοτηθούν -εθελουσίως- οι δικαστικοί από 58 και πάνω. Δηλαδή, ο βουλευτής Πολάκης ανήγγειλε το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία κομματικών δικαστών. Αλλά η εμμονή του βουλευτή για τη χρήση της Δικαιοσύνης -ως το μακρύ χέρι της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ- δεν είναι πρόσφατη. Στις 17 Οκτωβρίου 2018 ο βουλευτής, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα θα κέρδιζε και τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις: «Να μπουν δυο τρεις φυλακή… Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία, δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω». Το κύριο είναι ότι, επειδή και οι πολίτες κατανόησαν το σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και τις τρεις αναμετρήσεις.
Αραγε, ο βουλευτής Πολάκης αντιλαμβάνεται ότι όσα εξαγγέλλει απαιτούν κυβέρνηση ολοκληρωτικού καθεστώτος και κατάλυση του Συντάγματος; Αυτή η παράμετρος δεν τον απασχολεί; Μπορεί ένας βουλευτής να αναγγέλλει οιονεί κατάλυση του Συντάγματος;
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Στο τελευταίο επεισόδιο που πρωταγωνίστησε, αποδεικνύει την καθεστωτική αντίληψή του και για την εργαλειοποίηση της Δημόσιας Τάξης. Κλιμάκιο αστυνομικών -για τον έλεγχο των μέτρων Covid- επέβαλε πρόστιμο σε γκαρσόνι, επειδή δεν φορούσε μάσκα. Ο Πολάκης, που δειπνούσε στην ταβέρνα, σηκώθηκε από το τραπέζι του και χαρακτήρισε τα μέτρα που επιβάλλει ο νόμος «ντροπή και ρεζιλίκια». Ο αστυνομικός δεν πτοήθηκε, οπότε ο Πολάκης δήλωσε ότι «θα τηλεφωνήσει στον αρχηγό της Αστυνομίας, κ. Καμηλάκη, να σβήσει το πρόστιμο» και ταυτόχρονα απείλησε τον αστυνομικό «να δει πού θα τον στείλει».
Πόσες, άραγε, φορές έχει τηλεφωνήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Πολάκης σε κάποιον «ανώτερο» για να καλύψει μια παρανομία; Πόσες ακόμη έχει απειλήσει υπάλληλο που εφαρμόζει το νόμο «να δει πού θα τον στείλει»;
Φαίνεται ότι ο βουλευτής Πολάκης ακόμη δεν έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες έστειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Και μάλιστα, χωρίς να απειλήσουν…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr