Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Τότε, το διακύβευμα ήταν η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πανδημία. Πιστεύει ότι αυτήν την ευκαιρία θα του δώσει ο συνδυασμός πανδημίας και ακρίβειας, με την οποία υπολογίζει να αναμετρηθεί στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ζήτημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι το κόμμα του δεν παίρνει επάνω του -όπως λένε στην Ηπειρο, τόπο καταγωγής του, «τι έχουν και ψοφάν τα έρμα»-επιστρέφει στο 2014, στο στενό μαρκάρισμα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, ο οποίο διατηρεί το κύρος του σε όλες τις δημοσκοπήσεις, από τις οποίες ο ίδιος αναιμικά ωφελείται.
Το ζήτημα είναι ότι δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με όσα εἰπε στο «διάγγελμά» του, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Και ο λόγος είναι ότι ναι μεν επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά, υποδορίως, άλλος είναι ο ψίθυρος που διαχέεται προς τους οπαδούς, με προεξάρχοντα τον Π. Πολάκη, που δεν τολμά ούτε παρατήρηση να του κάνει!
Το διάγγελμα Τσίπρα ήταν μαγνητοσκοπημένο, υπαγορευμένο από τη βιασύνη του να «απαντήσει», οπότε περιορίστηκε στα «περἰπου» των όσων είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους αστυνομικούς και στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Ντόναλντ Τραμπ και Δαλάι Λάμα
Φυσικά, πρόσθεσε και την απομάκρυνση του υπουργού Υγείας, χωρίς να θυμίσει ότι η παλαιότερη δική του πρόταση περί υπουργού κοινής αποδοχής ήταν η κ. Λινού. Θα κατάλαβε ότι κυβέρνηση η οποία απαρτίζεται από υπουργούς κοινής αποδοχής αναφέρεται σε πολυκομματική κυβέρνηση και όχι σε αυτοδύναμη, όπως είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Συζητούνται στην Κουμουνδούρου κινήσεις επιθετικές και ταυτόχρονα ένα μπαράζ από κοινωνικά μηνύματα που να ισοφαρίζουν την επιθετικότητα του Τσίπρα. Οταν όμως το σύνθημα είναι «φύγετε εσείς οι αποτυχημένοι να έρθουμε εμείς», το μόνο που επιτυγχάνει είναι να θυμίζει, με τον πιο ευανάγνωστο τρόπο, «να έρθουμε εμείς οι αποτυχημένοι»!
Δηλαδή, μέχρι σήμερα δεν έχει εμπεδωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ το τριπλό μάθημα που του δόθηκε στις εκλογές 2019. Και τη μεν κυβέρνηση Μητσοτάκη δύσκολα μπορεί να την αποδείξει ως αποτυχημένη, όταν τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat -τα οποία βέβαια δεν δύναται να αμφισβητεί ο Τσίπρας- είναι ότι τον Οκτώβρη ο πληθωρισμός που καταγράφηκε ήταν της τάξης του 2,8%, ήτοι ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντίστοιχα, το σύνολο των απασχολουμένων, κατά το ίδιο διάστημα, είναι 4.081.787, ήτοι 140.839 περισσότεροι σε σχέση με τον Σεπτέμβρη 2020.
Από τους παράγοντες της αγοράς είναι κοινή η πεποίθηση ότι σταδιακά θα αποσύρεται η υγειονομική αβεβαιότητα ενώ η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αποδίδει καρπούς. Μόνον οι κομματικές παρωπίδες προσφέρουν στον Τσίπρα αλλοιωμένη την πραγματική εικόνα. Είναι μια παραμυθία…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr