Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μη πολιτικά ορθή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο τρόπος με τον οποίο (αντι)πολιτεύονται ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα στο ζήτημα της πανδημίας, είναι προφανές ότι δεν διέπεται από πολιτική ορθότητα.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Παντελής απουσία προτάσεων, επίρριψη ευθυνών στην κυβέρνηση για οτιδήποτε πράττει, ήξεις αφήξεις στο θέμα του εμβολιασμού με έναν πρώην (αναπληρωτή) υπουργό Υγείας, τον Π. Πολάκη, που συνεχώς καταγγέλλει, αλλά παραμένει ανεμβολίαστος, και το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης να μην υπερψηφίζει τη ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς και στους εργαζομένους στις δομές κοινωνικής φροντίδας.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Αλ. Τσίπρα στη Μύκονο με αφορμή το μίνι lockdown αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την περισσή υποκρισία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια Υγεία, καθώς και την οικονομία. Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή: Οταν κλείνουν δραστηριότητες, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αυτό γίνεται εις βάρος της οικονομίας, ενώ, όταν ανοίγουν, την εγκαλούν ότι λειτουργεί εις βάρος της δημόσιας Υγείας. Το είδαμε τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις ανακοινώσεις των μέτρων της Πολιτείας για την αναστολή ή την επανέναρξη διαφόρων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ πήγε στη Μύκονο για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι επέφερε πλήγμα στον τουρισμό επειδή επέβαλε τοπικούς περιορισμούς στο νησί για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους κατοίκους και τους τουρίστες. Και τούτο, όταν επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το τουριστικό προϊόν έγινε ακριβότερο, με τον ΦΠΑ από το 13%, που είχε μειωθεί, να ανεβαίνει ξανά στο 24% και να στερεί εκατομμύρια επισκέπτες από τη χώρα με τους τυχοδιωκτισμούς της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του α’ εξαμήνου του 2015 και της διενέργειας του δημοψηφίσματος για το Grexit, που ακολουθήθηκε από μια τεράστια πολιτική κυβίστηση.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν τις υποκριτικές κορόνες, που δεν έχουν αντίκρισμα στην κοινωνία, όσο κι αν εξηγούνται (αλλά δεν δικαιολογούνται) από τη δημοσκοπική καθίζηση του πρώην κυβερνώντος κόμματος και τη διεύρυνση της ψαλίδας της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που, δύο χρόνια μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, παραμένουν κυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι θα προσέφεραν στον τόπο εάν ασκούσαν υπεύθυνη αντιπολίτευση. Γιατί, στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να υπάρξει συστράτευση όλων των δυνάμεων, πολιτικών, κοινωνικών, επιστημονικών, για το κοινό καλό. Η πανδημία είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, γιατί έχει μια δυναμική την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και ουδείς δικαιούται να κλείνει το μάτι σε συμπεριφορές που κρύβουν κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Απόλυτη κυριαρχία, αλλά με «γρατζουνιές»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύσκολες εξισώσεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο συναινετικός Μητσοτάκης και ο διχαστικός Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Υποχρεωτικότητα και εκπαιδευτικοί

Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η μεταρρύθμιση του νέου σχολείου

Τα δικαιώματα των εμβολιασμένων

Μπάιντεν, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία και Ελλάδα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις