Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο φάκελος, τα SMS, τα e-mails και το μήνυμα Πολάκη στον Καλογρίτσα

Καλογρίτσας

Newsroom eleftherostypos.gr

ΔΕΝ τον κατέθεσε -ακόμα;-, απλώς τον επέδειξε. Ο Χρ. Καλογρίτσας χθες, κατά το πρώτο μέρος της κατάθεσής του στην Προανακριτική, κάποια στιγμή -όπως λένε οι πληροφορίες- έδειξε έναν ογκώδη φάκελο.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο φάκελος, κατά τα λεγόμενά του, περιείχε SMS και e-mails, τα οποία, όπως σαφώς άφησε να εννοηθεί, αφορούσαν την αλληλογραφία του με τον Ν. Παππά την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Οταν λίγο αργότερα προκλήθηκε από τη Θ. Τζάκρη, φέρεται να είπε «κυρία Τζάκρη, αν δεν πει (σ.σ.: ο Ν. Παππάς) αυτά που πραγματικά έγιναν, θα υποχρεωθώ να τα δείξω». Τον ίδιο υπαινιγμό φέρεται να έκανε σε διαφορετική στιγμή, όταν ρωτήθηκε από την πλειοψηφία αν καταθέτει το φάκελο με τα SMS. Αφησε να εννοηθεί ότι, αν χρειαστεί να το κάνει, θα το κάνει αργότερα…

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ο βασικός μάρτυρας για την προσπάθεια στησίματος του ΣΥΡΙΖΑ Channel είχε επιβεβαιώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βασική κατηγορία του: Οτι ο Ν. Παππάς τού ζήτησε να μπει «μπροστινός» στο κανάλι που σχεδιαζόταν, καθώς και ότι η σύμβαση με την CCC ήταν «εικονική». Μάλιστα, φέρεται να είπε κάποια στιγμή «στον Αραβα εμένα με έστειλε ο Ν. Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές».

Από το σημείο αυτό και μετά, με πρωταγωνιστή τον Π. Πολάκη άρχισαν οι συστηματικές προσπάθειες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να διακόπτεται ο μάρτυρας και να παρεμποδίζεται να ολοκληρώσει τη σκέψη του. Παριστάμενοι στη διαδικασία εκφράζουν τη βεβαιότητα πως η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμποδίσουν τον Χρ. Καλογρίτσα ήταν εμφανής και κάτι παραπάνω από σκόπιμη.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο μάρτυρας επανέλαβε και επιβεβαίωσε τη θεμελιώδη κατηγορία του περί «μπροστινού» με ιθύνοντα νου τον τότε υπουργό Επικρατείας. Το πόσο επικίνδυνα και επιβαρυντικά για τα ελεγχόμενα πρόσωπα ήταν αυτά που έλεγε ο Χρ. Καλογρίτσας συνοψίζεται σε μια φράση την οποία φέρεται να του είπε ο εκνευρισμένος Π. Πολάκης: Εχεις καταλάβει με αυτά που λες σήμερα εδώ ότι κρατάς φανάρι στη Ν.Δ. και στον Πλεύρη;…

ΣΤΟ ρόλο του και εκνευρισμένος ο Π. Πολάκης, αλλά φαίνεται πως ήταν ο μόνος που κατάλαβε ότι ο «σύντροφος» Χρ. Καλογρίτσας θεμελίωνε πολιτικά τη βασική κατηγορία, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο και της νομικής τεκμηρίωσής της. Ετσι, ομολόγησε πως ό,τι έλεγε ο Χρ. Καλογρίτσας δικαίωνε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και ενδεχομένως και την ουσία των υπό εξέταση κατηγοριών. «Αψύς», όπως είναι βέβαια, δεν συγκρατήθηκε. Παρέλειψε μόνο να χαρακτηρίσει τον Χρ. Καλογρίτσα «προδότη». Το μήνυμά του όμως προς τον άλλοτε «κόκκινο εργολάβο» φαίνεται πως ήταν απολύτως σαφές: Σταμάτα να μιλάς… Ή άλλαξε αφήγημα…

Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ μετά από λίγο σταμάτησε να μιλάει, λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε. Συνεχίζει όμως την κατάθεσή του σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι υπάρχουν έντονο παρασκήνιο και ασφυκτικές πιέσεις. Καθώς, όπως εκτιμούν πηγές της Προανακριτικής, στο σημείο όπου σταμάτησε ο Χρ. Καλογρίτσας λείπει μόνο η κατάθεση κάποιων επιβεβαιωτικών SMS ή e-mails από την αλληλογραφία του με τον φερόμενο ως ενορχηστρωτή του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Καλογρίτσας περιγράφεται ως ένας άνθρωπος ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους. Η σημερινή ημέρα, όπως και όσες άλλες πιθανώς μεσολαβήσουν έως την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, θα δείξουν προς τα πού θα στραφεί ο «αντίχειρας» του καθ’ ομολογίαν του «μπροστινού»: προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

ΑΗΔΙΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ FAKE NEWS!

Η σύριγγα με την οποία εμβολιάστηκε ο Κ. Μπακογιάννης είχε… καπάκι και η νοσοκόμα που τον εμβολίασε… δεν φορούσε γάντια. Ο Ιονέσκο δεν ζει για να αυτοκτονήσει, όπως έγραψε η βασική διακινήτρια του fake news, η «διανοούμενη της Αριστεράς» με τα «αποκούμπια» στο Λονδίνο. Με θερμή στήριξη από την «ηθοποιό» που πρωταγωνιστεί στα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελενα Ακρίτα έδωσε fake news τροφή στο κοινό της. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και, δυστυχώς, δεν θα είναι και η τελευταία. Η κατηφόρα είναι μεγάλη. Και, βεβαίως, ο στρατός των τρολ του Διαδικτύου έσπευσε να διακωμωδήσει τον δήθεν fake εμβολιασμό του δημάρχου Αθηναίων, προσθέτοντας βέβαια και την αναγκαία πολιτική σάλτσα. Μέχρι που κάποιος κατάλαβε ότι το όψιμο χρυσάνθεμο της αριστερής διανόησης είχε γράψει μια -ακόμα- μεγαλοπρεπή μπαρούφα, η οποία, εκτός από την ίδια, εξέθετε και το χώρο τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί. Και τότε «έπεσε σύρμα» και η… εμπνευσμένη ανάρτηση-πατάτα σβήστηκε και κατέβηκε… Ομως, για ακόμα μία φορά στήθηκε -έστω για μερικές ώρες- αυτός ο άθλιος χορός των fake news και της δήθεν ηθικής υπεροχής, με αρχιέρεια την «επώνυμη», που είναι βγαλμένη από τα ξεχασμένα μπαούλα της Ιστορίας. Φτάνει πια. Εμετός.

Η «μούφα» των 8.000.000

Χθες, την ημέρα που θα άρχιζε η κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα, εμφανίστηκε ένα δημοσίευμα στο «Documento» το οποίο έγραφε ότι την 1η Ιουλίου 2016, δηλαδή δύο μήνες πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η εταιρία Καλογρίτσα είχε στα ταμεία της 8.000.000 ευρώ.

Πάνω σε αυτό το δημοσίευμα επιχειρήθηκε να στηθεί το αφελές και αμήχανο αφήγημα «αφού είχε 8.000.000 από τον Ιούλιο, γιατί να έψαχνε μέχρι την τελευταία στιγμή, δύο μήνες μετά, για τα 3.000.000 της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να πάρει μέρος στο διαγωνισμό;»… Κουτοπονηριές για αφελείς. Τα 8.000.000 ευρώ έπρεπε υποχρεωτικά να υπάρχουν ως κεφάλαιο σε λογαριασμό μιας εταιρίας, προκειμένου να θεωρηθεί αξιόπιστη και φερέγγυα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Αυτό το κεφάλαιο είναι «στατικό κεφάλαιο».

Δηλαδή από το κεφάλαιο που σήμερα υπάρχει, αλλά αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Μόλις δύο μήνες αργότερα δεν υπήρχε. Οταν έφτασε πράγματι η ώρα να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή προκειμένου ο Καλογρίτσας να πάρει άδεια για το ΣΥΡΙΖΑ Channel, δεν… υπήρχαν όχι μόνο τα 8.000.000 ευρώ, αλλά… ούτε τα 3.000.000 που απαιτούνταν. Με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν τα «θαύματα» που έγιναν ώστε ο «μπροστινός» να εμφανιστεί ως ο ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές… Οι ευφάνταστοι εμπνευστές του «αποκαλυπτικού» δημοσιεύματος -για το οποίο φέρεται να έχει καταρρίψει με την κατάθεσή του και ο έτερος μεσάζων Κ. Τόμπρας- δεν σκέφτηκαν ότι το «μέγα δίλημμα» που έθεσαν διαβάζεται και ανάποδα: Αφού δύο μήνες πριν από το διαγωνισμό υπήρχαν 8.000.000 ευρώ, γιατί δεν βρέθηκαν τα λιγότερα από τα μισά, τα 3.000.000, για την εγγυητική;

ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ…

Σάλο προκάλεσε μια ανάρτηση του ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, η οποία απεικόνιζε έφιππο ισλαμιστή με σημαία της ισλαμικής Τζιχάντ μπροστά από την Ιερουσαλήμ. Ο ψευδομουφτής, κάτω από την έντονη κατακραυγή, αναγκάστηκε να αποσύρει την ανάρτησή του. Ωστόσο, ξύπνησε μνήμες.

Οπως μνήμες του 2014, όταν σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη είχε αφεθεί σε ένα φασιστικό παραλήρημα εξυμνώντας τον Χίτλερ ότι δικαιώθηκε που έκανε σαπούνια τους Εβραίους. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο Τ. Ερντογάν έχει ταυτιστεί πλήρως με την προπαγάνδα της τζιχαντικής Χαμάς. Αλλά οι υπάλληλοί του καλό είναι να είναι πιο προσεκτικοί.

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon