Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Το πρώτο: Να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να μην είναι η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Το δεύτερο: Να είναι ξεκάθαρη με τους θεσμούς, υιοθετώντας το πρόγραμμα χρηματοδότησης, ήτοι συνεπής προς τις δεσμεύσεις της.
Οι δύο παραπάνω στόχοι αποτελούν τον μόνο δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα. Για ποιον από αυτούς εργάζεται η κυβέρνηση;
Αποκατέστησε την αξιοπιστία της; Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από τον Ιανουάριο 2015 ως τον Ιανουάριο 2017 κινείται ως εκκρεμές. Αφήστε που αν είχε στόχο, αυτός φάνηκε ότι ήταν μόνον ένας: Να βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ξεκίνησε επιθετικά για να αλλάξει την Ευρώπη! Και γέλασαν και οι Αλπεις! Προσπάθησε να συνδεθεί με τον Πούτιν, αναμένοντας πέντε δισ. ευρώ, προκαταβολή μελλοντικής επένδυσης. Αναμένει ακόμη. Μετά ανακάλυψε ότι θα πάρει δάνειο από την Κίνα. Δεν συζητήθηκε ποτέ από τους Κινέζους. Κι όταν κατάλαβε ότι σχεδόν βρισκόταν στον προθάλαμο του ειδικού δικαστηρίου, επειδή οδηγούσε την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε να γίνει μερκελική. Προηγουμένως όμως ο Ολανδρέου είχε γίνει ο φίλος Ολάντ και ο φίλος του Αλέξης τον έφερε στην Ελλάδα να ακούσει γαλλικά τραγούδια και να γνωρίσει τον εκπρόσωπο του συριζαϊκού πολιτισμού, τον Λάκη.
Κλιμάκωση χωρίς κέρδος
Μήπως μετά τις εκλογές τoυ Σεπτέμβρη 2015 εργάζεται για τον δεύτερο στόχο; Δηλαδή, αποφάσισε να υιοθετήσει το πρόγραμμα, συνεπής προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να τελειώνουμε με την ύφεση και τη μιζέρια;
Μπείτε στο ίντερνετ και αναζητήσατε την πολιτική που εφαρμόζει από Γενάρη 2016, ώστε να διαπιστώσετε τη διαρκή παλινδρόμηση. Σήμερα, αρχές 2017 και πολιτεύεται σαν μεθυσμένη: Ανέσυρε πάλι ως εχθρό της τον Σόιμπλε. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι λάθος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας η δική της ανικανότητα, εξαιτίας της τραγικής στέρησης σε πολιτική νοημοσύνη. Υβρίζει τους θεσμούς, αφού κατάφερε να τους ενώσει, ώστε όλοι μαζί να στραφούν εναντίον της. Το ΔΝΤ έχει αναδειχθεί μέγας εχθρός της.
Αλλά δύο ερωτήσεις δείχνουν το μέτρο της συνέπειάς της: Θέλει η κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις; Ρωτήστε τον κ. Σπίρτζη που δεν εμφανίστηκε καν στην υπογραφή της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ρωτήστε και τη θεραπεύτρια «της αύρας» υπουργό Πολιτισμού που θέλει το Ελληνικό να γίνει χώρος φιλοξενίας του… Φεστιβάλ Αθηνών.
Θέλει η κυβέρνηση επενδύσεις; Ρωτήστε τον κ. Παπαδημητρίου, πλούσιο άνθρωπο, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να σας πει ποιες προτάσεις βρήκε στα συρτάρια, γιατί λιμνάζουν κι από πότε.
Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα της Ελλάδας; Οτι ως τον Σεπτέμβρη οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ε.Ε. έχουν να επιλύσουν δικά τους προβλήματα. Η τραγωδία μας είναι ότι ούτε τα δικά μας μπορούν άλλο να περιμένουν…
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου