ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο χριστιανός λέει πάντα την αλήθεια…

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο χριστιανός λέγει πάντα την αλήθεια. Πρέπει να λέγει την αλήθεια. Αλλιώς δεν είναι χριστιανός. Αυτό δεν είναι μια εντολή κάποιας ιδεολογίας, δεν είναι ένα νόμος που επιβάλλεται, είναι βίωμα, είναι αγάπη προς τον Ιησού και προς τον πλησίον. Ο Χριστός είναι σαφής: Οσοι τον ακολουθούν πρέπει να γνωρίζουν και να λένε την αλήθεια, γιατί μόνο αυτή τους ελευθερώνει. Οταν δεν λένε την αλήθεια δεν Τον εκφράζουν, εκφράζουν τον εαυτό τους.

Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Οι γραμμές αυτές γράφονται γιατί σε αυτή την περίοδο της πανδημίας οι χριστιανοί βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο δοκιμασίας. Δοκιμάζονται που οι εκκλησιές είναι κλειστές, δοκιμάζονται που δεν μπορούν να κοινωνήσουν, δοκιμάζονται που είναι χωρίς ποιμαντική καθοδήγηση, δοκιμάζονται από ενίοτε μεροληπτικές αποφάσεις της εξουσίας, δοκιμάζονται από την απόρριψη και την απαξίωση που δέχονται.

Ολες αυτές οι δοκιμασίες είναι από εξωτερικούς παράγοντες. Ομως υπάρχουν και δοκιμασίες για το χριστιανό που είναι προσωπικές. Η πρώτη είναι να εκπειράσει τον Χριστό, να του πει είμαι δικός Σου, δείξε μου την παντοδυναμία Σου, δείξε πως όταν είμαι κοντά σου είμαι άτρωτος από ασθένειες. Ομως ο Χριστός δεν εκπειράζεται, ούτε υποκύπτει στην πρόκληση να δείξει την παντοδυναμία Του. Ο χριστιανός, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχει σάρκα υποκείμενη στη φθορά και στην ασθένεια.

Η δεύτερη δοκιμασία είναι χειρότερη, όταν επειδή φοβείται την κριτική των ΜΜΕ θέλει να αποκρύψει τα κρούσματα από τον κορονοϊό σε ανθρώπους της Εκκλησίας. Οταν δεν λέγει την αλήθεια. Πρόσφατα εφημερίδα, που ασχολείται με εκκλησιαστικά θέματα, έγραψε πρωτοσέλιδα ότι «η πανδημία είναι μια ήπια έως μέτρια ίωση, που η θεραπεία της δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο». Για να πείσει επικαλείται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και βάζει και μια φωτογραφία από κείμενό του. Ομως στην εν λόγω φωτογραφία φαίνεται ότι ο ΠΟΥ δεν έγραψε μόνο αυτό, αλλά πως «στον γηραιότερο πληθυσμό, και αυτόν με υποκείμενα νοσήματα, όπως καρδιοαγγειακά, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά και καρκίνο, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια».

Η ίδια εφημερίδα κάνει πιο σοβαρό το ατόπημα όταν γράφει ότι «ο κορονοϊός δεν είναι θανατηφόρος» και στην 8η σελίδα αναφέρει ότι ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου «εκοιμήθη από ανακοπή καρδίας και όχι από κορονοϊόν, ως μεταδίδουν διάφοροι». Οι «διάφοροι» είναι το Πατριαρχείο της Σερβίας, που στο ανακοινωθέν του, της 7ης Οκτωβρίου 2020, αναφέρει: «Ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος ευρέθη θετικός στον Covid-19 και μετεφέρθη εις Clinic Center της Ποντγκόριτσα». Το ίδιο Πατριαρχείο ανακοίνωσε επίσης: «Ο Πατριάρχης Ειρηναίος προσεβλήθη από Covid-19 και εισήχθη στο νοσοκομείο». Ο 90ετής Πατριάρχης απεβίωσε την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου.

Οσοι πιστεύουν στον Χριστό δεν κρύβουν την αλήθεια για τα κρούσματα του κορονοϊού, αποδέχονται τις επιστημονικές ανακοινώσεις, δέχονται με ταπείνωση τις επιθέσεις των εχθρών της Εκκλησίας, ομολογούν την πίστη τους, παραδέχονται τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση, και ζητούν τη συγγνώμη και το έλεός Του.

 

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Καναδάς: Μεγιστάνας των καζίνο παρέστησε τον…υπάλληλο μοτέλ για να εμβολιαστεί σε απομονωμένη κοινότητα του Γιούκον

Μαρίνα Μπενέκου

Στο τελευταίο σκαλί

Tinad

Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος των αντισηπτικών τζελ για τα παιδιά και πώς αντιμετωπίζεται

Μαρίνα Μπενέκου

Το καμπανάκι έγινε… καμπάνα!

Kon

Φάουτσι: Το δηλητηριασμένο γράμμα και οι απειλές που δεχόταν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Μαρίνα Μπενέκου

Σάλος στην Αγγλία: Κατά συρροή δολοφόνος έλαβε επιστολή στη φυλακή για να εμβολιαστεί ανάμεσα στους πρώτους

Μαρίνα Μπενέκου

Κορωνοϊός – Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης: Έρευνες κάνουν λόγο για νέα μετάλλαξη του ιού στις ΗΠΑ

Μαρίνα Μπενέκου

Η αϋπνία της πανδημίας – Πώς η τρέχουσα κατάσταση επηρεάζει τους βιορυθμούς μας

Μαρίνα Μπενέκου

Ευπαθείς ομάδες, ισχυρά εμβόλια

Leonidas Kallidonis