ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχέδιο αθλιότητας, «εκτελεστές» και ασθενείς γραφίδες

Newsroom eleftherostypos.gr

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και από την απουσία της είδησης για το εμβόλιο κατά του Covid από την πρώτη σελίδα της «Αυγής» ήταν η «απάντηση» της εφημερίδας στις επικρίσεις που δέχθηκε. «Απάντηση» γραμμένη με τη μελαγχολική γραφίδα κάποιου Αγγελου Τσέκερη, ο οποίος υποδύεται το διευθυντή μιας εφημερίδας, η οποία φέρει σημαντικό ιστορικό βάρος. Το οποίο όμως, στα χέρια των νεόκοπων «αγωνιστών της παρέας», αλλά κυρίως «κορακιών»-αρνητών του ιού, έχει καταντήσει να είναι «κατηγορίας φτερού».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΣΤΗ μακροσκελή, αλλά ανούσια «απάντηση» διακρίνει κανείς πολλά στοιχεία δημοσιογραφικής αθλιότητας και απομιμήσεις του Πολακισμού. Γράφει π.χ. ο «διευθυντής» του «οργάνου», «αν θέλετε συγκεκριμένες ειδήσεις στα πρωτοσέλιδα, να πάτε στη Βόρεια Κορέα». Ευλόγως αυτό είναι το πρώτο που ήλθε στο μυαλό, λόγω πολιτικής εγγύτητας και πολιτικής συγγένειας. Ή γράφει σε άλλο σημείο, «δηλαδή τι; Θα πρέπει να απολογηθούμε γιατί ιεραρχήσαμε τις παρεμβάσεις της Μενδώνη στο ΣτΕ, πάνω από το εμβόλιο; Λογαριασμό θα σας δώσουμε;». Σκορπίσανε οι μάγκες από τον «ψευτόμαγκα». Ο οποίος συνεχίζει υποκριτικά «μακάρι να βρεθεί το εμβόλιο, αλλά αυτό θα το πει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οχι μια εταιρία, ούτε ο Μητσοτάκης που φωτογραφήθηκε μαζί της». Τρέχει ο παγκόσμιος καπιταλισμός να μαζέψει τα κομμάτια του, από το συντριπτικό χτύπημα του «αδύναμου θεσμικού».

ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ η τζάμπα μαγκιά και ο «λόγιος» εξυπνακισμός. Αλλά αδυνατούν να απαντήσουν επί της ουσίας πώς και γιατί έλειψε από την πρώτη σελίδα της ιστορικής «Αυγής» η είδηση των ειδήσεων, η οποία έγινε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ όλου του κόσμου, εκτός από τον «δημοκρατικό τύπο» της Βόρειας Κορέας. «Πίσω από τις γραμμές» όμως δίδονται σαφείς απαντήσεις. Την ίδια μέρα π.χ. έλειπε από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας και η «είδηση» με τις φωτογραφίες από το τραπέζωμα του Π. Πολάκη, που συνοδευόταν και από δημόσια προτροπή σε παρανομία. Ενώ το πνεύμα της «απάντησης» ανάβλυζε από τα βάθη «υπογείων». Εκείνων που πλέον επιχαίρουν αδιάντροπα και απροκάλυπτα με την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. Επειδή νομίζουν ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από το πολιτικό νεκροταφείο στο οποίο έχει ταμπουρωθεί εδώ και 16 μήνες και θα πάρει τα πάνω του.

ΑΥΤΟ το πνεύμα όμως, εκτός της φαιδρότητας και της μακαβριότητας που το χαρακτηρίζει, δεν είναι ένα στιγμιαίο ολίσθημα. Οπως φαίνεται, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αθλιότητας. Στο οποίο οργιάζουν τα fake news περί «φρακαρισμένων ΜΕΘ», περί «επιλογής ποιος θα πεθάνει», περί «βαρέως ασθενούντων που τους στέλνουν σπίτι τους να πεθάνουν», περί ανθρώπων οι οποίοι ενώ δεν έκαναν rapid tests ο ΕΟΔΥ τους έστειλε ενημέρωση ότι «πάσχουν από κορoνοϊό» κι άλλα τέτοια φίδια. Τα οποία δεν υποσκάπτουν μόνο την εθνική προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του δεύτερου και πιο επικίνδυνου κύματος της πανδημίας, αλλά ποντάρουν στη μακάβρια αισχρή πολιτική κερδοσκοπία.

ΣΕ ΑΥΤΟ το σχέδιο υπάρχουν πρωταγωνιστές. Πέραν των Πολάκηδων και του -τρομάρα του-πρώην πρύτανη Γ. Μυλόπουλου, ο οποίος διέδωσε fake news μέσω του προσωπικού του λογαριασμού. Υπάρχουν επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ κ. Σιούλης, που αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Υπάρχει ο βρόμικος εσμός των τρολ του Διαδικτύου, που «σπρώχνουν τη γραμμή» με εμπάθεια και χαρά. Μετράνε νεκρούς και ηδονίζονται και προτρέπουν στην καταπάτηση των μέτρων για να μεγαλώσουν την ηδονή τους. Υπάρχουν δημοσιογραφικά κομματικά φερέφωνα -όλως… τυχαίως τα περισσότερα απ’ αυτά προέρχονται από την «Αυγή»- που ψεύδονται και κινδυνολογούν στα πάνελ. Ολους τους πρωταγωνιστές τους δένει μεταξύ τους και τους συνδέει μεταξύ τους η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος επισήμως κάνει τον σοβαρό και ανεπισήμως βυσσοδομεί και παίζει με τη δημόσια υγεία.

ΑΛΛΑ πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί από μόνο του, συγχρονισμένα και αυτοματοποιημένα, ένα τόσο σύνθετο σύστημα; Απλώς δεν μπορεί. Καθοδηγείται και κατευθύνεται. Κι αυτό όσο πιο αδιάντροπα γίνεται τόσο περισσότερο αντιληπτό γίνεται. Και σιγά σιγά σχηματίζεται και η φιγούρα του «μεγάλου τιμονιέρη», ο οποίος βρίσκεται πίσω και απ’ αυτήν την αθλιότητα.

«ΗΓΕΤΗΣ», «ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΔΕΜΕΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΨΥ»

Από ένα σημείο και μετά, οι αντιδράσεις για τη θηριώδη απρέπεια-ποινικά ελέγξιμη ενέργειά του με το τσιμπούσι του τζάμπα μάγκα από την Κρήτη ήταν πιο έντονες εκ των ένδον, παρά από τους πολιτικούς αντιπάλους του «αψύ». Πολλά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον αποδοκίμασαν δημοσίως. Κλήθηκε στο «Πειθαρχικό» και ήταν ο πρώτος που το εγκαινίασε. Ενώ πολλοί αρθρογράφοι και σχολιαστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ υπερθεμάτισαν.

Αλλος αναρωτήθηκε αν «θα τολμήσει ο Τσίπρας να διαγράψει τον Πολάκη», άλλος έγραψε για τις «μπουνταλοσύνες του Πολάκη και τι (δεν) καταλαβαίνει ο Τσίπρας». Και αρκετοί άλλοι έγραψαν, για «κουτσαβακισμό», για «πολιτικό βαρίδι» και «γενικό γκιουλέκα». «Μακελειό» για τον γιατρό. Οπως αποδείχθηκε και από τη συνάντηση του Π. Πολάκη με το «Πειθαρχικό», κανείς δεν μπορεί να του «κουνηθεί» στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει να «καθαρίζει» γι’ αυτόν ό ίδιος ο Α. Τσίπρας. Ο οποίος άλλωστε είχε φροντίσει προκαταβολικά να τον καλύψει. Τα καμώματα του Π. Πολάκη είναι αναρίθμητα πλέον και η ζημιά που έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανυπολόγιστη.

Οσοι συγκροτούν το «φαν κλαμπ» του είναι λιγότεροι από το αρχικό 4%. Ενώ όσοι ενοχλούνται από την άξεστη συμπεριφορά του αποδείχθηκαν πολλοί περισσότεροι, ώστε να ηττηθεί με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, δεν αλλάζει τίποτα. Ο «αψύς» συνεχίζει να λύνει και δένει ανεξέλεγκτος. Γιατί άραγε συνεχίζεται αυτό, ενώ η ζημιά είναι πασιφανής; Προφανώς, γιατί έχει «χειροπόδαρα δεμένο» το alter ego του…

Ο Πολάκης συνέτισε το «Πειθαρχικό» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κλήση του Π. Πολάκη στο «Πειθαρχικό» του ΣΥΡΙΖΑ (Ο. Γεροβασίλη, Δ. Τζανακόπουλο). Μετά την κλήση και την ανταλλαγή απόψεων, εκδόθηκε μια ανακοίνωση, η οποία δεν λέει ούτε λέξη για το τραπέζωμα και την παράνομη συμπεριφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που ήταν και η αφορμή για την κλήση του. Κουβέντα για το σπάσιμο της καραντίνας και τη διαφήμισή του. Αλλά πολλά κούφια λόγια. Πολλά τετριμμένα και ανούσια. Από τα οποία λάμπουν διά της απουσίας τους οι λέξεις «λάθος» ή «συγγνώμη». Μόνο στο πολύ βάθος και μόνο για τους μυημένους στην κομματική αργκό, διακρίνεται πολύ αχνά μια έμμεση σύσταση προς τον παραβατικό βουλευτή. Ούτε όσο πατάει η γάτα. Πάλι καλά δηλαδή που ο Π. Πολάκης δεν διέγραψε ούτε την κ. Γεροβασίλη ούτε τον κ. Τζανακόπουλο…

 

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τσίπρας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Μιχάλης Μάρδας

Όταν ο Μαδούρο συνάντησε τον Όρμπαν

Kon

Τα μαλλιά και τα… μυαλά

Kon

Νέο σόου Πολάκη στη Βουλή: Όταν ξανάρθουμε αυτό θα αλλάξει…

Μιχάλης Μάρδας

Ώρες αγωνίας για τον Πλακιωτάκη – Παραμένει εμπύρετος και με δύσπνοια στη ΜΕΘ

Μιχάλης Μάρδας

Θετικοί στον κορωνοϊό 48 παίκτες του NBA

Μαρίνα Μπενέκου

Τσίπρας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς για τους ΑμεΑ στην υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εργασία

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από τον Διευθυντή ΜΕΘ του «Παπανικολάου» – «Νοσηλεύτριες κλαίνε μετά από ώρες δουλειάς»

Tinad

Κορωνοϊός: Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα covid-19 στο σπίτι

Ανδρέας Ντίνης