Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν της έχει… διασχίσει το μυαλό

Αχτσιόγλου

Πολλά νευράκια έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κατανοητό πως τους έπεσαν βαριές οι τέσσερις απανωτές εκλογικές ήττες μέσα σε σαράντα ημέρες.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως θα βρίσκονται για αρκετά χρόνια στην αντιπολίτευση. Ας σταματήσουν, λοιπόν, να ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης και ας ασχοληθούν με όσα πρέπει να κάνουν για το κόμμα τους και για τη χώρα.

ΣΕ έξαλλη κατάσταση, η Εφη Αχτσιόγλου κατήγγειλε τον Ελεύθερο Τύπο για τους τίτλους της συνέντευξής της. Προφανώς, η πρώην υπουργός έχει συνηθίσει να δίνει τους δικούς της τίτλους στα έντυπα που την αποθεώνουν.

ΣΤΗΝ ανακοίνωση που εξέδωσε η Εφη Αχτσιόγλου ισχυρίστηκε πως η εφημερίδα μας «είχε διαστρεβλώσει συχνά το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εργασίας με ψευδείς ειδήσεις». Γιατί δεν ανέφερε ποιες ήταν αυτές οι «ψευδείς ειδήσεις»; Μήπως γιατί οι περισσότερες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου αφορούσαν στους παραλογισμούς του νόμου Κατρούγκαλου που εφάρμοζε πανηγυρικά ως υπουργός; Και ήταν όλα όσα κρίθηκαν ως αντισυνταγματικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ; Μήπως οι αποκαλύψεις αφορούσαν και στα ψευδή στοιχεία των εκκρεμών συντάξεων που παραδίδατε στην τρόικα και στο μπάχαλο που υπήρχε στον ΕΦΚΑ;

ΑΝ θέλει η κυρία Αχτσιόγλου να γίνει συζήτηση γύρω από fake news, ας την κάνουμε. Ας κάνουμε μια απλή αντιπαραβολή. Τι αποκάλυπτε ο Ελεύθερος Τύπος για το υπουργείο Εργασίας και τι υποστήριζε εκείνη ως υπουργός. Και ας δούμε αν επαληθεύτηκαν τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ή τα λεγόμενά της. Υποθέτω πως δεν θα επιθυμεί αυτή την αντιπαραβολή ειδικά τώρα που ο ασφαλιστικός νόμος που εφάρμοζε έγινε «σουρωτήρι» από τη Δικαιοσύνη.

ΤΩΡΑ όσον αφορά στους τίτλους της συνέντευξης, ίσως θα έπρεπε να έχει το πολιτικό θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Να μην κρύβεται. Οταν λέει ότι αισθάνεται πολύ άνετα να συμπορεύετε με στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, αν δεν εννοεί τους πασόκους που έχουν έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλήθεια ποιους εννοεί; Ηρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα στελέχη από το SPD, το PD και το PSOE και δεν το έχουμε μάθει;

ΚΑΙ όταν λέει ότι η στρατηγική της παραπλάνησης μπορεί να μην ήταν η μοναδική αιτία αλλά έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό τι σημαίνει; Προφανώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε επειδή παραπλανήθηκε ο λαός. Γιατί, τουλάχιστον, από την έως τώρα αυτοκριτική του κόμματός σας δεν έχει προκύψει και κάποια άλλη αιτία. Αφού συνεχίζουν να αυτο-αποθεώνονται και να θεωρούν πως κατέχουν το αλάθητο.

ΔΕΝ διαστρεβλώνουν τα ΜΜΕ τα όσα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να ομολογήσουν τα λάθη και τις αποτυχίες τους. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι ο λαός παραπλανήθηκε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε την πραγματικότητα. Συνέβη το 2015 και μάλιστα τρεις φορές. Την πρώτη όταν δεσμεύονταν ότι θα έσκιζαν τα Μνημόνια. Τη δεύτερη όταν υπόσχονταν πως με το δημοψήφισμα θα καταργούσαν τη λιτότητα. Και την τρίτη φορά όταν έλεγαν πως θα εφάρμοζαν ένα παράλληλο πρόγραμμα, παρόλο που είχαν υπογράψει Μνημόνιο. Εχετε σκεφτεί να κάνετε αυτοκριτική, κυρία Αχτσιόγλου; Ή μήπως ακόμα «δεν έχει διασχίσει το μυαλό σας» αυτό το ενδεχόμενο;

Από την έντυπη έκδοση

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οταν οι δάσκαλοι απαξιώνουν το σχολείο

Kon

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Η μελλοντολογική συζήτηση για τον Δακτύλιο

Kon

Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Ας ξεκινήσουμε από τα φρεάτια

Kon

Ενα απέραντο… αυθαίρετο!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Το brain gain και το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom