Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μιλάει μόνος του και χάνει

Αντιπολίτευση του δεκάρικου

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να μιλάει και να μην τον ακούει κανείς. Λογικό.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ταυτίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με έναν πολιτικό που δεν διστάζει να πει ψέματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές του και προσωπικές σκοπιμότητες.

Για αυτό και η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί για εν ενεργεία πρωθυπουργό, όταν στις αρχές του 2015 ξεπερνούσαν το 70%.

Και όμως οι σύμβουλοι της Κουμουνδούρου αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δεν περνούν στην κοινωνία οι «κραυγές» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύουν τις δόσεις του δηλητηριώδους λόγου του σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.

Στη συνέντευξή του χθες στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε:
Πρώτον κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις της Ν.Δ. «κρύβουν αίμα γιατί πράγματι αυτές οι μεταρρυθμίσεις κόστισαν ζωές». Επανέλαβε δηλαδή ένα άθλιο επιχείρημα που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Δεύτερον κατά του Δημήτρη Κουτσούμπα υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ έβγαλε το φίδι από την τρύπα για να μη γίνει η τηλεοπτική μονομαχία.

Τρίτον κατά της Φώφης Γεννηματά γιατί ήταν σε συνεννόηση με τον Κουτσούμπα για να ματαιωθεί το ντιμπέιτ.

Τέταρτον κατά του Βαρουφάκη γιατί τον προβάλλουν τα συστημικά μέσα και είναι αλαζόνας.

Ολα του φταίνε του Τσίπρα, μετά τις ευρωεκλογές φτάσαμε στο σημείο να ακούμε Συριζαίους υπουργούς να τα βάζουν με τους πολίτες γιατί δεν κατάλαβαν ότι εάν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει η Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός έχασε τις ευκαιρίες που είχε, καλό είναι να δει στον καθρέπτη τις πολιτικές που εφήρμοσε από το 2015 και τότε θα καταλάβει για ποιο λόγο οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διέλυσε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση, γκρέμισε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει στην παιδεία και στη δημόσια διοίκηση, έχρισε ως «μάνατζερ» ή «συμβούλους» τους κομματικούς φίλους, ακόμη και τους ανεπάγγελτους που κάποτε ξιφουλκούσαν κατά της καριέρας.

Δεν πείθει πλέον κανέναν ο κ. Τσίπρας. Για αυτό ας χαμηλώσει τη φωνή του, δεν κερδίζει κάτι με αυτή την τακτική, και ας ακούσει τι θα του πει ο λαός στις 7 Ιουλίου.

Η διάλυση των ΔΕΚΟ

Η ΔΕΗ το 2014 ήταν κερδοφόρα επιχείρηση. Οι «Σαμαροβενιζέλοι» είχαν νομοθετήσει την πώληση μονάδων της Επιχείρησης με σκοπό την εκταμίευση κεφαλαίων ύψους 1,2 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιούνταν για νέες επενδύσεις στις ανανεώσιμες ενέργειες.

Σήμερα η ΔΕΗ παρουσιάζει ελλείμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων και απειλείται να μετατραπεί σε κρατική «Ολυμπιακή». Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά μεγέθη «γύρισαν» αρνητικά για τις περισσότερες ΔΕΚΟ, καθώς οι περισσότερες διοικήσεις αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων.

Στις συγκοινωνίες τα ελλείμματα φουντώνουν και τα προβλήματα για την επόμενη μέρα διογκώνονται. Η νέα κυβέρνηση από τις 8 Ιουλίου θα πρέπει να τιθασεύσει τις ζημίες των ΔΕΚΟ, πριν η κατάσταση λάβει ανεξέλεγκτες δημοσιονομικές διαστάσεις.

Αδειάζουν τα υπουργεία

Οι υπουργοί που κυνηγούν τον σταυρό στις εκλογικές τους περιφέρειες έχουν εγκαταλείψει εδώ και δύο εβδομάδες τα γραφεία τους. Το ίδιο ισχύει για τις στρατιές των μετακλητών που συμμετέχουν στον εκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν «εξαφανισθεί» από τις θέσεις τους.

Τα υπουργεία έχουν αδειάσει από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καθημερινώς δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παραιτήσεις συμβούλων, που προφανώς δεν θέλουν να είναι παρόντες στην τελετή παράδοσης των υπουργείων μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Από την έντυπη έκδοση

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Μία ακόμη πρωτοβουλία για να σηκώσουν μανίκια οι ανεμβολίαστοι

Kon

Γιατί ο Τσίπρας ανησυχεί με το ΚΙΝΑΛ

Kon

Η ευκαιρία της ΔΕΗ

Kon

Ανεμβολίαστε φίλε!

Kon

Το πέταγμα της πεταλούδας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Kon

Οι επιτυχίες της «Μικρής Ελλάδας»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι συμμαχίες με τη Δύση και η στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom