Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πρέπει να χαθεί η τελευταία ευκαιρία

Δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες, η προεκλογική περίοδος κινείται μάλλον σε «χαμηλές ταχύτητες». Λογικό, όταν έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές, που είχαν λάβει χαρακτήρα εθνικών εκλογών και η πόλωση εκτονώθηκε την 26η Μαΐου με την ευρεία επικράτηση της Ν.Δ.

Πάνος ΑμυράςΓράφει ο Πάνος Αμυράς

ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ φαίνεται ότι έχουν αποδεχθεί το μοιραίο της ήττας. Και μόνο από τα πρόσωπα των συγκεντρωθέντων στο Θησείο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα γινόταν αντιληπτό το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι περίπατος για τη Ν.Δ. και ορθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμανε «συναγερμό» προκειμένου να μην υπάρξει εφησυχασμός στον κομματικό μηχανισμό.

Ο ΠΗΧΥΣ για την αυτοδυναμία απαιτεί εντατική δουλειά αν και οι δοκιμασίες για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσουν από την επομένη της κάλπης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ναρκοθετήσει το πεδίο στην οικονομία και η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προκειμένου να ενισχυθεί το θετικό σήμα που επικρατεί στις αγορές για τις προοπτικές της χώρας.

ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κινδυνολογίες για την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού δεν περνούν στην κοινωνία. Οι πολίτες έχουν πάψει πια να πιστεύουν σε «μαγικές λύσεις» αλλά και να τρομάζουν από «δαίμονες».

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ του κ. Μητσοτάκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι είδε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών και ασχολήθηκε προγραμματικά προκειμένου να βρει τις λύσεις. Εμεινε σταθερός στο τρίπτυχο για μείωση φόρων, ποιοτικές δουλειές και ενίσχυση της ασφάλειας ενώ δεν παρασύρθηκε στο κρεσέντο παροχών του Τσίπρα που μοίραζε πενηντάρικα πάνω από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Ακόμη και στο θέμα των προσλήψεων κράτησε σταθερή γραμμή και έβαλε ως προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου και όχι της κομματικής πελατείας, στην οποία γρήγορα διολίσθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των επιλογών αυτών είναι ότι ο πολιτικός λόγος της Ν.Δ. έχει κυριαρχήσει στον «μεσαίο χώρο» προσελκύοντας πολίτες που θέλουν μεταρρυθμίσεις και βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη την τελευταία ευκαιρία για να πάει η χώρα μπροστά.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ δεν είναι τα θηριώδη πλεονάσματα μέσω υπερφορολόγησης και σε βάρος των επενδύσεων αλλά η ανάπτυξη που θα αυξήσει τα έσοδα και θα βελτιώσει τα δημοσιονομικά της χώρας.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ δεν είναι οι προπηλακισμοί στα πανεπιστήμια και οι αφορισμοί για την αριστεία αλλά η δημιουργία πρότυπων σχολείων και η ανεμπόδιστη φοίτηση και διδασκαλία στα αμφιθέατρα χωρίς τη δράση μπαχαλάκηδων και εμπόρων ναρκωτικών.

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ δεν είναι ο ενδοτισμός στα εθνικά θέματα και οι διαρκείς υποχωρήσεις αλλά η διαμόρφωση εξωτερικής πολιτικής που δεν θα υπαγορεύεται έξωθεν.

Η ΕΛΛΑΔΑ στα χρόνια του Τσίπρα έχασε πολύτιμο έδαφος. Οι τράπεζες διαλύθηκαν, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 40 δισεκατομμύρια, τα εισοδήματα μειώθηκαν ενώ οι παραγωγικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν ως ταξικοί εχθροί.

ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ οι πολίτες θα επιλέξουν ανάμεσα στην «κανονικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόγραμμα του Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας είχε τις ευκαιρίες του αλλά τις κλότσησε, τώρα είναι ώρα να μη χαθεί η ευκαιρία για τη χώρα.

Από την έντυπη έκδοση

Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Οι επιτυχίες της «Μικρής Ελλάδας»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι συμμαχίες με τη Δύση και η στείρα άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Οι ζυμώσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτούν ευρύτερο ενδιαφέρον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Αξιολόγηση παντού

Kon

Η οργή της Άγκυρας, τα την ορθότητα της εξωτερικής μας πολιτικήςο καλύτερο σημάδι γι

Kon

Με πυξίδα το Κέντρο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μικρή δεν είναι η Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει