Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιατρικός τουρισμός

Μέσα στους πιο δημοφιλής προορισμούς βρίσκεται παγκοσμίως η Ελλάδα. Στις πρώτες θέσεις κατάταξης μας φέρνουν η παράδοση μας , η ιστορία, ο πολιτισμός μας, τα μαγευτικά νησιά μας, το κλίμα και φυσικά η μεσογειακή διατροφή μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσούτσουρας*

Ωστόσο θα μπορούσαμε να ανέβουμε επιπλέον επίπεδα στη λίστα για έναν ακόμα λόγο.

Για τον Ιατρικό- Θεραπευτικό τουρισμό. Και αυτό διότι οι σύγχρονες υποδομές μας και το υψηλά εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο επιστημονικό ιατρικό δυναμικό μας έχουν τις δυνατότητες να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και στις υπηρεσίες του Ιατρικού-Θεραπευτικού τουρισμού.

Ο όρος Ιατρικός-Θεραπευτικός τουρισμός αναφέρεται σε ποικίλες μορφές παροχών. Είναι η ιδιωτική φροντίδα όπως οι χειρουργικές επεμβάσεις, οι οδοντιατρικές υπηρεσίες, οι αισθητικές επεμβάσεις, οι θεραπείες γονιμότητας και άλλες εξειδικευμένες μορφές θεραπείας. Πέρα όμως από το καθαρά ιατρικό κομμάτι είναι οι υπηρεσίες μεταφοράς , ενημέρωσης, ξενάγησης , εστίασης και διαμονής. Τα έσοδα είναι τεράστια , αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ένας ταξιδιώτης για θέματα υγείας μαζί με ένα συνοδό θα ξοδέψει περίπου 3 φορές περισσότερα από έναν κλασσικό ταξιδιώτη. Όπως επίσης ότι με τον τρόπο αυτό παρατείνεται η τουριστική περίοδος που πλέον δεν είναι σεζόν αλλά ολόκληρο το έτος.

Είμαστε μια χώρα που έχουμε όλο το πακέτο κάλυψης των αναγκών του ασθενή και του συνοδού του.

Ο επόμενος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα δραστηριοποιηθεί δυναμικά στη προσέλκυση ταξιδιωτών.

Αυτή η μορφή τουρισμού θα στηριχτεί από τη Νέα Περιφέρεια Αττικής ώστε να συνταχθούν οι κατάλληλες προδιαγραφές και να ενταχθεί στο σύστημα διανομής του τουριστικού προϊόντος.

*Ο Κωνσταντίνος Τσούτσουρας είναι Ιατρός – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέας

Δήμος (Αθηναίων- Ηλιούπολης- Καισαριανής – Δάφνης- Υμηττού- Ζωγράφου-
Βύρωνα-Γαλατσίου-Ν.Φιλαδέλφεια-Ν.Χαλκηδόνα) με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική και το Γιώργο Πατούλη