Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διαστρέφοντας την πραγματικότητα

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ με το «καλημέρα» της συμφωνίας παραβίασε τους όρους της μιλώντας για «Μακεδονία» και όχι για «Βόρεια Μακεδονία». Και όμως ο Ελληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να πανηγυρίζει και να διαστρέφει την πραγματικότητα, όπως φαίνεται και από το τελευταίο του άρθρο στην ελληνική έκδοση του «Economist».

Οσοι αντιδρούν στη συμφωνία είναι «εθνικιστές» και «ακροδεξιοί», λέει ο κ. Τσίπρας όταν σύμφωνα με όλες τις έρευνες το 70% των πολιτών απορρίπτει τις Πρέσπες, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Το ΚΚΕ έχει πει «όχι» στη συμφωνία ενώ ακόμη και το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετο στο περιεχόμενό της.

Ο πρωθυπουργός προσβάλλει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς» προκειμένου να δημιουργήσει άλλοθι για τις υπογραφές του.

Η Ελλάδα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ οπισθοδρόμησε παντού, η κυβέρνηση δεν έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, όπως υποστηρίζει στο άρθρο του ο κ. Τσίπρας αλλά αντιθέτως το 2015 υπέγραψε νέα επώδυνα μέτρα και παρέτεινε τη λιτότητα για τα επόμενα χρόνια.

Η διαστροφή της πραγματικότητας έχει γίνει πια από τον ΣΥΡΙΖΑ εργαλείο πολιτικής πράξης. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι, που κατά βάση είναι «ακροδεξιοί», όσοι εκφράζουν αντίθετη άποψη είναι «εχθροί», το δόγμα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» παραμένει ενεργό, μόνο που πλέον διατυπώνεται από μία δράκα κυβερνητικών αξιωματούχων που δεν έχει καμία επιρροή στην κοινωνία.

Η Ελλάδα έχασε όλες τις αναπτυξιακές ευκαιρίες, η δημοσιονομική προσαρμογή βασίσθηκε στην υπερφορολόγηση και ως εκ τούτου δεν είναι βιώσιμη ενώ οι τράπεζες έχουν καταρρεύσει ύστερα από την καταστροφική τρίτη ανακεφαλαιοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση ούτε με την «προοδευτική διακυβέρνηση» όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Οσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές το Μαξίμου θα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα αλλά συνήθως τα γεγονότα είναι αμείλικτα και η αλήθεια κερδίζει το ψέμα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Γερμανία: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μαρίνα Μπενέκου

Λίβανος: Διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 27 Μαρτίου

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία- Μπέρμποκ: Στο τέλος της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φανάρι»

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: «Στα μαχαίρια» Πράσινοι και FDP για το υπουργείο Οικονομικών

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Κοντά στην εύρεση κοινής διαπραγματευτικής βάσης οι εκπρόσωποι του «φαναριού»

Μαρίνα Μπενέκου

Αιθιοπία: Μάχη μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκράι και της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Νέες διερευνητικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μαρίνα Μπενέκου

Ταλιμπάν: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν

Μαρίνα Μπενέκου

Κυβέρνηση: Ετοιμη να στηρίξει ξανά επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέναντι στην ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom