Μετά τα τελευταία γεγονότα γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες, όμως, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης, η μέρα που πλέον θυμάται με πικρία είναι εκείνη που στάθηκε έξω από τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και περίμενε με τους άλλους συναδέλφους του την επίσημη ανακοίνωση της ανεργίας του.
Μένει ώσπου να φύγει…
«Αμήχανες στιγμές», όπως είπε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, ενώ αντιμέτωπος πια με την ανεργία, ομολόγει πως τη φοβάται. Του ζητήσαμε να μας πει πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το θέμα των αδειών αλλά και πώς θεωρεί ότι θα εξελιχθεί όλη αυτή η διαδικασία.
«Προφανώς όλα γίνονται για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζουν. Μικρές λεπτομέρειες και παραθυράκια που βολεύουν τους νέους καναλάρχες. Στην αρχή μέσα στους όρους ήταν ότι οι τεχνικοί έπρεπε να είναι 160 και τελικά τους μείωσαν στους 80. Οι συνάδελφοι, και εγώ μαζί, φοβόμαστε ότι επειδή θα πέσει η αγορά εργασίας, θα πέσουν και τα μεροκάματα. Γιατί ο ανταγωνισμός είναι ανεξέλεγκτος και ο καθένας μπορεί να δηλώσει τεχνικός τηλεόρασης και να βολευτεί σε ένα από τα καινούργια κανάλια».
Αυτοί που θα μείνουν άνεργοι θα είναι περισσότεροι από αυτούς που θα απορροφηθούν με το πλαφόν των 400 και θα αλλάξουν και οι συμβάσεις εργασίας, εξηγεί, ενώ τονίζει πως κάποιων τα πολλά έτη προϋπηρεσίας δεν θα αναγνωριστούν και θα δυσκολευτούν περισσότερο από όλους να βρουν δουλειά.
Ο Λάμπρος Μοσχέτας σχολιάζει τα λόγια που μέχρι πρότινος ακούγονταν: «Πιθανόν είναι με πρόσχημα το μεγάλο κόστος των αδειών, να υποστούν μειώσεις οι υπάλληλοι των καναλιών που μένουν στο χώρο. Μίλησαν για νομιμότητα και διαφάνεια αλλά τελικά κάποιοι που πήραν άδεια είναι διαπλεκόμενοι (κουμπαριές) ή ακόμα και υπόδικοι. Ολη η διαδικασία είναι παράνομη, αφού ακόμα δεν έχει βγάλει απόφαση το ΣτΕ. Τέλος, έβαλε πλαφόν τα 400 άτομα, όταν στην ΕΡΤ έχει προσωπικό 3.000», λέει κλείνοντας.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.