Πρώτον, το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Η πλευρά των Σκοπίων υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος έως τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε πλέον η ευθύνη θα περάσει στην ελληνική πλευρά. Μάλιστα ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, που είναι και ο εμπνευστής της συμφωνίας, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί η αναθεώρηση ορισμένων άρθρων του σκοπιανού Συντάγματος δεν γίνεται όπως είχε συμφωνηθεί σχετικά με την προστασία των υπηκόων της ΠΓΔΜ στο εξωτερικό.
Ινάσιο Λούλα, ο «πρεσβευτής» του Καλού
Ωστόσο αυτό δεν πτοεί τον κ. Τσίπρα, ο οποίος, υπό το κράτος των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει διεθνώς, θα προχωρήσει τη συμφωνία, ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος δηλώνει μεν ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσει να τη στηρίζει.
Το δεύτερο σημάδι είναι ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως θα «κλέψει» και 20 ημέρες θητείας από τον Οκτώβριο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. Αν όμως πίστευε ότι θα κερδίσει ο κ. Τσίπρας δεν θα έκανε αυτή τη δήλωση.
Ξέρει ότι όταν στηθούν οι κάλπες θα χάσει, για αυτό θα τις κάνει όλες μαζί.
Τρίτον, στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση ήταν φανερή η πρόθεση του πρωθυπουργού να κουτσουρέψει τις διαδικασίες στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι γνωρίζει ότι η επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι αναθεωρητική, θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το περιεχόμενο των αλλαγών.
Το δυσάρεστο για τη χώρα είναι ότι έχει μπει σε προεκλογική περίοδο με το Δημόσιο να βρίσκεται εκτός αγορών, τις τράπεζες να σφυροκοπούνται στο Χρηματιστήριο και τους επενδυτές να παραμένουν άφαντοι.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]