ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Φεύγοντας θα διαλύσουν τα πάντα

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ το απόγευμα για τις τουρκικές προκλήσεις

Το σκηνικό που διαμορφώνεται στο δρόμο προς τις εκλογές είναι ήδη ευδιάκριτο. Το σύνθημα που είχε διαλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» θα μοιάζει με παιδική έκθεση μπροστά σε αυτά που θα βιώσουμε τους επόμενους μήνες από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εγκαταλείψει εύκολα το Μαξίμου ούτε θα αφήσει τον Μητσοτάκη να πάρει την εξουσία με αβρότητες και φιλοφρονήσεις.

Θα φτάσει μέχρι τέλους χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους που παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις και θα προτάξει το κομματικό συμφέρον από οτιδήποτε άλλο. Αλλωστε η παρέα του κ. Τσίπρα το έχει ξανακάνει. Το καλοκαίρι του 2015 ο πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα διαλύοντας το τραπεζικό σύστημα και ρίχνοντας την οικονομία στην ύφεση γνωρίζοντας τις συνέπειες των αποφάσεών του.

Ο ίδιος τον Νοέμβριο του 2011 σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχολιάζοντας την πρόθεση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προκηρύξει δημοψήφισμα έλεγε ότι μόνο με το άκουσμα της λέξης θα διαλυόταν το πιστωτικό σύστημα. Τελικώς ο κ. Τσίπρας την απειλή διάλυσης την έκανε πράξη τον Ιούλιο του 2015 χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το ίδιο θέλει να κάνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλοντας «ακυβερνησία» με το σύστημα της απλής αναλογικής, το έχει πράξει στην οικονομία μεταθέτοντας τα επώδυνα μέτρα για τις συντάξεις και τους φόρους στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, θέλει να πατάξει κάθε ανεξάρτητη ή αντίθετη φωνή στα μέσα ενημέρωσης και στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Η παράνοια που επικρατεί στους «στρατηγούς» του Μαξίμου, οι οποίοι βλέπουν την εκλογική πανωλεθρία να πλησιάζει, αποτυπώνεται πλήρως στο ύφος των ανακοινώσεων που εκδίδονται με ρυθμό πολυβόλου. Ο όρος «αλητεία» είναι μάλλον επιεικής για να περιγράψει το επίπεδο των σχολίων, ενώ μπορεί και να θεωρείται ως «τιμητικός» για ορισμένους από τους συντάκτες που πιστεύουν ότι έτσι θα γίνουν πιο συμπαθείς στις «λαϊκές τάξεις». Με μία μόνο διαφορά. Οι ημέτεροι του Μαξίμου ανακάλυψαν το κρατικό χρήμα ενώ αυτοί που τους ψήφισαν έγιναν φτωχότεροι.
Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή απάντηση της κυβέρνησης στις προτάσεις του προέδρου της Ν.Δ. για το κοινωνικό κράτος. Θαυμάστε πολιτική κριτική από το γραφείο πρωθυπουργού: «Το να συζητά ο κ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι σαν να συζητά “εκδοροσφαγέας” με ανυπόμονα αμνοερίφια πότε επιτέλους θα έρθει το Πάσχα».

Αυτά γράφουν οι κομματικοί παράγοντες του Μαξίμου όταν επί ΣΥΡΙΖΑ οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν, το ΕΚΑΣ εξαφανίστηκε, ο ΦΠΑ στα τρόφιμα των φτωχών αυξήθηκε από το 13% στο 24% και το αφορολόγητο όριο από τις 10.500 ευρώ αποφασίστηκε να πέσει στις 5.600 ευρώ.

Οι εκδοροσφαγείς της αλήθειας δεν μπορούν να δουν μπροστά τους από το φόβο της εκλογικής συντριβής. Μέχρι τις εκλογές θα διαλύσουν τα πάντα και ας ετοιμάζονται στην αντιπολίτευση για μάχη μέχρις εσχάτων…

«Φίλος» ο Τσίπρας δεν πιάνεται

Θα έπρεπε να το γνωρίζουν νωρίτερα όσοι πίστευαν στη «φιλία» με τον Αλέξη Τσίπρα και τη συνεργασία τους με την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός δεν ξεχωρίζει φιλίες και συνεργασίες όταν διακυβεύεται το πολιτικό του μέλλον. Τη δυσάρεστη αυτή αλήθεια την έχουν αποδεχθεί στο παρελθόν ο Αλέκος Αλαβάνος και πιο πρόσφατα οι σύντροφοι Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Ζωή, Στρατούλης κ.λπ. που δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως την αλλαγή πολιτικής του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την πολυτέλεια των κοινωνικών ευαισθησιών όταν το πολιτικό παιχνίδι αφορά άμεσα το περιβάλλον του. Οσοι πίστεψαν ότι πέτυχαν «ντιλ» με τον πρωθυπουργό το μετάνιωσαν οικτρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του εργολάβου που πήγε να γίνει καναλάρχης με δανεικά βοσκοτόπια, επειδή αυτό είχε αποφασίσει το σύστημα του Μαξίμου. Την εξέλιξη της υπόθεσης τη γνωρίζουμε όλοι και είναι και ένα «μάθημα» για όσους πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε ένα μετριοπαθές κόμμα της Κεντροαριστεράς που εγκατέλειψε τις ακραίες θέσεις του για μια Ελλάδα με προοδευτικό πρόσημο…

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

«Αντιδημοκρατική» και η χαλάρωση των μέτρων

Kon

Από την «πρώτη φορά αριστερά» στην κυριαρχία της κεντροδεξιάς

Kon

Η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο

Kon

Από τον λαϊκισμό, στον ορθό λόγο

Μιχάλης Μάρδας

H κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις

Ανδρέας Ντίνης

Συγκεντρώσεις χωρίς μπαχαλάκηδες

Kon

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία ευνοεί τα δημόσια ΙΕΚ

Kon

Ο Ερντογάν τάζει εξοπλιστικά για την εύνοια των Ευρωπαίων

Kon

Ο εμβολιασμός της οικονομίας με αναπτυξιακά κεφάλαια

Kon