Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πατημασιές στο χιόνι…

Μήνυση κατά του Μπαρμπαρούση κατέθεσαν Καμμένος και Κουβέλης

Δεν θα σχολιάσω ενδελεχώς τα όσα δηλώνει ο Κουβέλης σχετικά με τη σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Νόμιζε ότι η κυβερνητική τηλεόραση είναι επαρχιακό δικαστήριο… Ας του συστήσει κάποιος να το βουλώσει. Γιατί με αυτά που έσπευσε να πει την Κυριακή, μἀλλον εντείνει την -ἐμφυτη- καχυποψία των Τούρκων παρά συνεισφέρει στην επίλυση του ζητήματος. Ας μην επεκταθώ περισσότερο. Δεν είναι της ώρας.

Επίσης, διέρρεαν πηγές από το ΥΠΕΘΑ ότι θα έβγαινε στο Forum των Δελφών ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και θα έστελνε μήνυμα στους «απέναντι». Μίλησε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και το μήνυμα ήταν ανάλογο του Κοτζιά: «Η Ελλάδα αντιδρά με σύνεση και ψυχραιμία». Ασχολίαστη η… πλάκα.

Σήμερα είναι Τρίτη. Εχουν περάσει σχεδόν πέντε μέρες από το «συμβάν». Ξέρουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τι ακριβώς έγινε; Αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ; Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που λέμε ότι είμαστε τα σύνορά της; Γιατί οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα μεταφρασμένα ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων, θα αντιληφθεί το παιχνίδι που στήνεται.

Αλήθεια, ο άλλοτε λαλίστατος υπουργός Εθνικής Αμυνας γιατί κρύβεται; Υποτίθεται ότι θα ήταν ο πρώτος που θα υπερασπιζόταν τους δύο αξιωματικούς, οι οποίοι κάνοντας μια συνηθισμένη περιπολία συνελήφθησαν. Εμφανιζόταν πάντοτε ως… τουρκοφάγος. Τώρα κατάπιε τη γλώσσα του…

Και για να πούμε και κάτι σημαντικό: Μην φαντάζεστε ότι στην περιοχή των Καστανέων η απόσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι κανένα χιλιόμετρο. Πέντε – έξι μέτρα είναι ο διάδρομος. Το να πας από δω ή από εκεί, με το χιόνι έως το γόνατο, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Υπάρχουν ειδικοί στο υπουργείο που ξέρουν την περιοχή σαν την παλάμη τους. Αναρωτήθηκε κανείς αν οι Τούρκοι συνέλαβαν τους Ελληνες εντός… ελληνικού εδάφους; Από πού κι ως πού ο Κουβέλης αναρωτιέται για το πού συνελήφθησαν… Και στο κάτω κάτω αντιμετωπίζουν στο ΥΠΕΘΑ την περίπτωση οι Τούρκοι να έστησαν καρτέρι για να συλλάβουν τους Ελληνες και να τους κρατήσουν ως … ανταλλάξιμους.

Το λέω γιατί άκουσα τον Κουβέλη να υποθέτει ότι οι Τούρκοι ΔΕΝ θα «ζητήσουν ανταλλαγή με τους οκτώ»: Πρώτον, ποιος του είπε -υπουργός αναπληρωτής τρομάρα του!- ότι μπορεί η περίπτωση των ζητούντων άσυλο στην Ελλάδα Τούρκων αξιωματικών να συσχετιστεί με την περίπτωση των Ελλήνων. Ασχετο που οι διάδρομοι στο Πεντάγωνο βοούν ότι δεν έγινε καμία παράνομη διέλευση. Όμως, συνειδητοποιώντας ότι ο Κοτζιάς είναι υπουργός Εξωτερικών και το δίδυμο Κουβέλη – Καμμένου υπουργοί Αμυνας… τρομάζεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Προς εαυτόν η μομφή…

Μιχάλης Μάρδας

Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία…

Tinad

Φιλότιμο στη εποχή covid…

Kon

Ο φίλος μου ο Μένης…

Kon

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Kon

Το ζέον…

Kon

Με ποιους να πάει…

Kon

3.060 μέρες…

Μιχάλης Μάρδας

Φιλελεύθερες επιλογές…

Tinad