Τι να πεις, σημεία των καιρών. Άλλωστε, είδαμε τόσα παράδοξα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, που ο Βασίλης Λεβέντης, ίσως, δεν είναι και ό,τι χειρότερο.
Υπήρχαν φωνές αυτά τα δύο χρόνια -που ο Βασίλης Λεβέντης πληρώνεται από τις τσέπες μας- που είπαν «εντάξει, δεν είναι και τόσο κακός, δεν λέει τις παλαβομάρες του παρελθόντος». Τα πράγματα είναι πολύ απλά, τύγχανε να έχει δίπλα του ορισμένα άτομα που έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους και τον συμβούλευαν να κρατάει χαμηλό προφίλ και να αρκείται στο να ζητά «οικουμενική».
Οι δημοσκοπήσεις όμως είναι αποκαλυπτικές και ο Λεβέντης δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον κανόνα της μνημονιακής Ελλάδας. Οι Έλληνες αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα και ο Λεβέντης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Έτσι ο Λεβέντης βγήκε στο αντάρτικο.
Όλα όσα είπε στην Βουλή στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου δείχνουν πως ο Βασίλης Λεβέντης έκανε την επιλογή του. Αποφάσισε να εκφράσει ένα συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας που είναι συντηρητικό όχι από επιλογή, αλλά από άγνοια.
Αποκορύφωμα, η συνέντευξή του στο SBC όπου η δημοσιογράφος, Ηρώ Ράντου, τον άκουσε έκπληκτη να μιλά για «πάθη που πρέπει να νικηθούν» και για «διαστροφή» αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία και την επιλογή ταυτότητας φύλου. «Εντάξει, Λεβέντης είναι αυτός» θα πει κανείς, ωστόσο εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρίσκεται εντός Βουλής και εκπροσωπεί ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Το κομμάτι αυτό το παραδέχθηκε και ο ίδιος πως θέλει να το εκφράσει, λέγοντας πως του τηλεφώνησε ένας ιερέας από την Αθήνα και του είπε πως είναι υπερήφανος που ο Λεβέντης εξέφρασε τέτοιο λόγο στην Βουλή και δεν ψήφισε το νομοσχέδιο.
Σύγχυση ταυτοτήτων, απώλεια ισορροπίας
Την Πέμπτη, τελικά, αποφάσισε αφού «καθάρισε» με την ταυτότητα φύλου να επανέλθει στον ρόλο του, που δεν είναι άλλος από το να ζητά οικουμενική κυβέρνηση. Αυτήν την φορά όμως δεν ζήτησε, αλλά απαίτησε υπό την απειλή παραίτησης!
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Τη Δευτέρα, έχω μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η απειλή εκ μέρους μου, της παραίτησης από βουλευτή».
«Γιατί εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνητική. Ο Τσίπρας καπρίτσιο, να το πάει μέχρι τέλους, ο Μητσοτάκης «δεν δίνω χέρι», να έρθει αυτός», είπε ακόμα.
Και συνέχισε: «Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Εγώ πάω για παραίτηση από αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Κι αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει».
Και ο Προκόπης Παυλόπουλος μόλις έπεσε σε βαριά μελαγχολία.
*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής σύνταξης του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter