Στο κατάλογο των παρτίδων συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων παρακολουθεί το θέμα και αύριο το πρωί, θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση. Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε, ότι «τα φαρμακεία έχουν την δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα».
Αναρωτιέται όμως «αν τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα», αφήνοντας αιχμές για την διάθεση προϊόντων βρεφικού γάλακτος από τα super market.
Ο πρόεδρος της FREZYDERM είπε στην ΕΡΤ, ότι το γάλα περνάει από όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και μάλιστα δύο φορές, ενώ έκανε γνωστό ότι δεν έχει ενημερωθεί από την εταιρεία Lactalis. Ο ΕΟΦ επίσης, ακόμη δεν έχει ενημερωθεί από τις γαλλικές αρχές
Η σχετική λίστα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, με τις παρτίδες του βραφικού γάλακτος που κυκλοφορεί στην χώρα μας
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η σαλμονέλα είναι ένα gram – αρνητικό βακτήριο, της οικογένειας των εντεροβακτηριοειδών.
Το είδος που προκαλεί νόσο στον άνθρωπο είναι το Salmonella enterica, που έχει έξι υποείδη (enterica, salamae, arizonae, diarizonae, houtenae, indica).
«Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις 2 Δεκεμβρίου μας επέτρεψαν να επιβεβαιώσουμε τη σύνδεση μεταξύ των μολύνσεων και της κατανάλωσης βρεφικών προϊόντων που παρήχθησαν σε εργοστάσια του ομίλουLNS (Lactalis Nutrition Santé)» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.
Εκτός από την Ελλάδα, τα βρεφικά γάλατα Lactalis «ταξιδεύουν» σε Μ. Βρετανία, Ρουμανία, Γεωργία, Κίνα, Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Σουδάν.